Élet-Stílus

A Real lenyomta a városi riválist – videó

A Real Madrid hátrányból felállva szerzett kétgólos előnyt a városi rivális Atéticóval szemben a Spanyol Király Kupa csütörtöki negyeddöntőjében.

Az Atlético Madrid alaposan ráijesztett a Real-hívekre az Estadio Santiago Bernabeúban azzal, hogy a 7. percben Diego Forlán révén megszerezte a vezetést. Jose Antonio Reyes indította Sergio Agüerót, aki ugyan elesett az elá kivetődő Iker Casillasban, a támadást követő uruguayi csatár azonban könnyűszerrel az üres kapuba passzolt.

A Realt felpaprikázta a bekapott gól, és rohamai már a 14. percben egyenlítést eredményeztek, miután egy szögletet követően Sergio Ramos a kapuba fejelt.

A folytatásban is a házigazda dominált, így egy óra játékot követően teljesen megérdemelten jutott előnyhöz, azzal együtt, hogy korábban Forlán lövésénél a kapufa mentette meg az újabb bekapott góltól. A városi derbin először eredményes Cristiano Ronaldo találatával lépett a győzelem útjára a Real Madrid: a bajnokságban már 22 gólnál járó portugál támadó Mesut Özil beadása nyomán „talpalta” kapuba a labdát.

A gólpasszos Özil a 90. percben maga tette fel a pontot az i-re. A német középpályás Cristiano Ronaldóval próbált meg kényszerítőzni, és bár ez nem jött össze neki, a menteni igyekvő Filipe kisegítette azzal, hogy éppen a védőtársa, Domínguez lábára vágta a labdát – Özilnek ezután már igazán nem volt nehéz dolga. Annál nehezebb lesz az Atlético Madridnak, ha a jövő heti visszavágón ki akarja harcolni a továbbjutást.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Real Madrid-Atlético Madrid 3-1 (1-1)
Gól: S. Ramos (14.), C. Ronaldo (61.), Özil (90.), ill. Forlán (7.)

Almería-Deportivo La Coruna 1-0
Gól: Rindaroy (34., öngól)

Szerdán játszották:
Barcelona-Real Betis (II. osztályú) 5-0
Villarreal-Sevilla 3-3

A visszavágókat jövő héten rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik