Élet-Stílus

Történelmi Lakers-győzelem az NBA-ben

Mindössze 57 pontot kapott a Los Angeles Lakers a vendég Cleveland Cavaliers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Az NBA-ben címvédő Los Angeles Lakers alaposan elpáholta, 112-57-re (!) verte a sorozatban 11. vereségét elszenvedő vendég Cleveland Cavalierst. A kaliforniai csapat a támadóidő 1954-es bevezetése óta történetének legkevesebb pontját kapta és a klub történetének a harmadik legnagyobb különbségű sikerét aratta szerdára virradóra. Az ennél is nagyobb különbségű győzelmeket 1966-ban, illetve 1972-ben jegyezte a gárda.

A ligautolsó Cleveland mindössze 30 százalákkal dobott, mindemellett 19-szer adta el a labdát. A legjobbja a padról beszállt Alonzo Gee volt, aki közel 30 percnyi játékidő alatt 12 pontot szerzett. A Lakers-játékosai szépen megosztoztak a szerzett pontokon, a hazaiaknál 11-en találtak be a gyűrűbe, és közülük heten kétszámjegyű ponttal zártak.

„A védekezést illetően voltak fontos céljaink: igyekeztünk megfékezni őket, hogy a lehető legkevesebb pontot szerezzék” – mondta a Lakers vezetőedzője, Phil Jackson.

„Ez kínos volt. Megrémülten, ijedten kosaraztunk. Mondtam is a szünetben: bajnokok ellen játszunk, most kell keménynek lenni. Ehelyett berezeltünk…” – magyarázta Byron Scott, a Cavs’ szakvezetője, aki játékosként 11 évet húzott le a Los Angeles Lakersnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik