Élet-Stílus

Óriási kapushiba az angol Ligakupában – videó

A Premier League-ben sereghajtó West Ham United egy hatalmas kapushibának köszönhetően győzte le a Birmingham Cityt a Ligakupa-elődöntő odavágóján.

Az előző fordulóban a tartalékosan felálló Manchester Unitedet 4-0-val búcsúztató West Ham United nyerőembere az ellenfél 27 éves kapusa, Ben Foster volt, aki 1-1-es állásnál egyszerűen „bevédte” a csereként beállt Carlton Cole korántsem erős és jó lövését.

West Ham-Birmingham 2-1

Egyébként a londoniak első gólja is érdekes körülmények között esett, a MU-ban is megfordult, ötszörös válogatott kapus a védőivel együtt akkor sem állt a helyzet magaslatán: az ide-oda pattogó labdát Mark Noble vágta a rövid felső sarokba.

A Birmingham egy szöglet után Liam Ridgewell fejesével egyenlített – majd 78. percben jött Foster hatalmas hibája, amely eldöntötte a meccset, és talán megmentette a kirúgás szélére került Avram Grant West Ham-edző állását.

A bajnokságban sereghajtó „kalapácsosok” győzelmének értékét növeli, hogy bő félórát töltöttek el emberhátrányban. Victor Obinna az 59. percben jutott a kiállítás sorsára egy „őrült” rúgás miatt – sarokkal nagyon érzékeny helyen találta el Sebastian Larssont.



Angol Ligakupa, elődöntő:


West Ham United-Birmingham City 2-1 (1-0)


Gól: Noble (13.), C Cole (78.), ill. Ridgewell (56.)

Kiállítva: Obinna (59., West Ham)

A visszavágóra január 26-án, Birminghamben kerül sor.




A másik ágon:

Arsenal-Ipswich (II. osztályú) január 12., január 25.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik