Élet-Stílus

Vettel nem lesz Alonso csapattársa

Sebastian Vettel jó ideje emlegeti, hogy egy napon szívesen versenyezne majd a Ferrarinál, nemrég pedig a maranellói vezér, Luca di Montezemolo is azt állította, hogy előbb-utóbb vörös autóba ülteti majd a friss világbajnokot.

A nyilatkoztatok után természetesen megindultak a spekulációk, egyesek szerint a német tehetség már 2012-ben megkaphatja Felipe Massa helyét a Ferrarinál. A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint nem eszik ilyen forrón a kását.

“Természetes, hogy egy autóversenyző a Ferrariról álmodozik, és hogy a Ferrari szeretne egy olyan nagyszerű pilótát, mint Sebastian” – mondta Marko a Bildnek. “De Sebastian nem fog minket elhagyni pusztán a Ferrari legendája kedvéért. Elég okos ahhoz, hogy tudja, ehhez megfelelő körülmények is kellenek. Addig nem megy a Ferrarihoz, amíg Fernando Alonso ott van, ostoba lenne, ha ezt tenné.”

“Mi vagyunk a világbajnokok és amíg versenyképes csomagot tudunk adni Sebastiannak, jobbat, mint a többieké, addig nem fog egy mítosz kedvéért távozni.”

Marko szerint a Ferrari kezd féltékennyé vélni a Red Bull sikereire, az olasz csapat igyekszik a legjobb embereket elcsábítani Milton Keynes-ből.

Vettel nem lesz Alonso csapattársa 1

“A Ferrari nagyon igyekezett elcsalni a szakembereinket, de a kulcsszereplők maradtak. Fontos ez, mert nagyon különleges atmoszféra van nálunk. Már-már úgy érzem, hogy a Ferrari ezt a légkört akarja mérgezni.”

A 2011-es idénnyel kapcsolatban bizakodó Marko, szerinte a címvédés azon múlik, hogy sikerül-e kiiktatni a hibákat.

“Tavaly Sebastian 66 pontot veszített műszaki problémák miatt, ezek a pontok Fernando Alonsóhoz kerültek. Ha idén megszabadulunk a balszerencsétől és hibáktól, meg fogjuk védeni a címet. Aztán ott van maga Sebastian, a világbajnok. Egy évvel érettebb, és ez a pályán is megmutatkozik majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik