Élet-Stílus

Köd, eső és enyhe idő jön

Hétfőn az északi, északkeleti területeket leszámítva rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, de délnyugat felől fokozatosan mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A hőmérséklet kora délután 3 és 10, késő este 1 és 6 fok között valószínű.

Ma előbb a Dunántúlon, később már a Duna-Tisza-közén is többfelé előfordul eső, zápor. Mindenhol mérséklődik a légmozgás. Napközben csökken a ködös terület aránya, de főleg az északi országrészben tartósan megmaradhat. A reggeli órákban egy-két helyen nem zárható ki jelentéktelen ónos ködszitálás – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Péntekig hosszú borult és rövid napos időszakokra számíthatunk, főként eleinte tartósan ködös területek is lesznek. Szórványosan fordul elő eső, zápor, de jelentős mennyiségű csapadék csak az ország területének 5 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 3, 8, később többnyire 5, 11 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik