Élet-Stílus

Fejesgólokkal kapott ki a Juventus

A Juventus legyőzésével a Napoli a második helyre lépett előre az olasz labdarúgó-bajnokság tabelláján.

A Juventus csütörtökön a Parmától, vasárnap a Napolitól kapott ki három góllal, ezzel a hatodik helyre esett vissza a tabellán, míg a nápolyi gárda 11. szezonbeli sikerével már a második, és mindössze négy pont a lemaradása a listavezető AC Milannal szemben.

Napoli-Juventus 3-0

A Napoli hőse a mesterhármast elérő uruguayi Edinson Cavani volt, aki mind a háromszor fejjel mattolta a torinóiakat, és ezzel 13-ra tornászta fel a bajnoki góljainak számát.

„Hosszú távú projekten dolgozunk, ennek ellenére fájnak ezek a vereségek. Nem könnyű a helyzetünk, miután elveszítettünk néhány fontos játékosunkat, de túl kell lendülnünk a nehézségeken” – magyarázta Luigi Del Neri, a Juventus vezetőedzője, aki elismerte, hogy jobb teljesítmény kellett volna a pontszerzéshez. Bár ehhez hozzáfűzte, hogy Morgan De Sanctis, a Napoli kapusa kétszer is bravúrral védett, míg a pénteken a Geonától igazolt Luca Toni gólját 1-0-ás állásnál kapustámadás miatt nem adta meg Emidio Morganti játékvezető. Az ítélet egyébként a Juventusra nézve talán túlságosan is szigorú volt.

Serie A, 19. forduló:
Napoli-Juventus 3-0 (2-0)
Gól: Cavani (20., 27., 53.)

Korábbi eredmények:
AC Milan-Udinese 4-4
Bari-Bologna 0-2
Catania-Inter 1-2
Cesena-Genoa 0-0
Chievo-Palermo 0-0
Fiorentina-Brescia 3-2
Lazio-Lecce 1-2
Parma-Cagliari 1-2
Sampdoria-AS Roma 2-1

Az élcsoport:
1. AC Milan 40 pont
2. Napoli 36
3. Lazio 34
4. AS Roma 32
5. Palermo 31 (32-22)
6. Juventus 31 (33-24)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik