Élet-Stílus

Kilenc gól két meccsen – videó

A Barcelona négy góllal verte a Deport, míg a Sevilla a Real Sociedad ellen fordított.

A Deportivo sem találta ellenszerét a Barcelona játékának, a vendég együttes könnyedén átmasírozott rajtuk úgy, hogy az első félidőben 71 százalék volt a labdabirtoklási arány a Barcelona javára. A gólgyártást Villa kezdte, aki Messi kiugratását követően lőtt Aranzubia lábai között a hálóba. Bár a 38. percben Abidal is eredményes volt, találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A második félidő elején Messi 25 méteres szabadrúgásgóljával növelte előnyét a Barcelona, majd kicsit visszavett az iramból. Az utolsó perceket azonban újra megnyomták, és előbb Iniesta a tizenhatos sarkáról, majd Pedro okosan emelve volt eredményes, és állította be a 4-0-s végeredményt. A 82. percben még pályára lépett első spanyol bajnokiján a PSV-től érkezett Afellay, hogy a pályán ünnepelhesse meg a Barcelona 5 pontos előnyét a bajnokságban.

Korábban a Real Sociedad vendégeként lépett pályára a Sevilla csapata, amelyik Kanouté duplájának köszönhetően tudott nyerni. Bár a 23. percben Rivas szerezte mega vezetést a hazaiak számára, Kanouté egy védhetetlen kapásgóllal egyenlített egy percen belül. A félidő vége előtt Llorente azonban úja vezetést szerzett a hazaiaknak, egy távoli csavarással.

A második félidőben a Sevilla volt a harcosabb, aminek a 63. percben lett meg az eredménye. Egy szöglet után a kapu előtti keveredésben Luis Fabiano jól szúrt a labdába, újra kiegyenlítve a mérkőzést. Két percre rá pedig Kanouté maradt egyedül, és egy testcsellel becsapva a kapust, a rövid kapufához lőtt védhetetlenül.

Győzelmével a Sevilla egyelőre a 9. helyen, míg a Real Sociedad a 11. helyen áll.

Primera División, 18. forduló:
Deportivo La Coruna-FC Barcelona 0-4 (0-1)
Gól: Villa (26.), Messi (51.), Iniesta (80.), Pedro (81.)

Real Sociedad-Sevilla 2-3 (2-1)
Gól: Rivas (23.), Llorente (44.), ill. Kanoute (25., 65.), Luis Fabiano (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik