Élet-Stílus

Kiestek a tavalyi döntősök

Mind a New Orleans Saints, mind az Indianapolis Colts már a rájátszás első körében búcsúzott a további küzdelmektől az amerikai futball ligában (NFL).

Óriási meglepetésre győzte le a címvédő Saintset az NHL történetében először negatív mérleggel rájátszásba (wild card) jutó Seahawks. A találkozót a vendég Saints kezdte jobban, hamar 10-0-s előnyre tettek szert. A hazaiak azonban még ekkor, John Carlson touchdownjával szépítettek, majd a második negyedben 24-20-ra fordították az állást.

A harmadik harmadban előbb Mike Williams ért el touchdownt, majd Olindo Mare mezőnygólt, és a Seahawks máris 34-20-ra vezetett. Ekkor úgy tűnt, nagy vereségbe fut bele a címvédő Saints, ám ekkor összeszedték magukat egy kicsit. Julius Jones futásával 34-27-re módosították az eredményt. Nem reménykedhettek azonban sokáig a vendégszurkolók, ugyanis négy perccel a mérkőzés vége előtt Marshawn Lynch, aki az alapszakaszban nem igazán mutatott jó formát, egy 67 yardos futást követően ért el touchdownt, 41-30-ra alakítva az állást.

Kiestek a tavalyi döntősök 1

Bár Drew Breesremek támadássorozatot vezetett, és Devery Henderson még touchdownt ért el, ám az idő már kevés volt a hátrány megszüntetéséhez, így végül a címvédő Saints 41-36-ra kapott ki a Seahwakstól, folytatva azt a sorozatát, hogy eddig a rájátszásban még egy találkozót sem tudott idegenben megnyerni.

A nap másik találkozóján a tavalyi másik döntős Indianapolis Colts fogadta a New York Jets csapatát.

Kiestek a tavalyi döntősök 1

A papírformának megfelelően az Indianapolis szerezte meg a vezetést Pierre Garcon touchdownjával a második negyedben. Ekkor úgy tűnt, sima találkozó lesz ez a hazaiaknak, ugyanis Mark Sanchez eladta a labdát, ám az ellentámadásból nem tudta növelni előnyét a Colts.

A harmadik és a negyedik negyed elején LaDainian Tomlinson ért el két touchdownt is, de a Colts Vinatieri 32 yardos rúgásával előbb zárkózott, majd 53 másodperccel a vége előtt ugyanő 50 yardos rúgásával megfordította az állást. Na rohanásba kezdett a Jets, és bámulatos támadójátékkal vitték el a labdát a hazaiak 32-es vonaláig. Innen ugyan nem tudtak továbbmenni, mivel 3 másodperc volt már csak hátra, ám ekkor érkezett Nick Folk, aki jól rúgott, és továbbjuttatta a Jets a rájátszás következő körébe.

NFL, rájátszás:
Indianapolis Colts – New York Jets 16–17
Seattle Seahawks – New Orleans Saints 41–36

Ajánlott videó

Olvasói sztorik