Élet-Stílus

Leonardóval nyert az Inter – videó

A karácsonykor kinevezett Leonardo győzelemmel mutatkozott be az eddig gyengén szereplő Inter kispadján.

Leandro a Napoli elleni bajnokin mutatkozott be az Inter edzőjeként. A brazil szakember tavaly május óta első alkalommal foglalt helyet a kispadon a San Siróban, igaz, akkor az AC Milan szolgálatában állt, mint ahogy játékosként is a városi riválist erősítette.

Most viszont az Intert dirigálja, és sutba dobta elődje, a megbukott Rafa Benítez által előszeretettel alkalmazott 4-3-3-as játékrendszert, ő 4-3-1-2-es hadrendben küldte pályára az Intert. A két csatár Pandev és Milito volt, ugyanakkor a gólszerzést a védekezésben jeleskedő középpályások, Motta és Cambiasso vállalták magukra.

Előbbi már a 3. percben betalált, 16 méterről kapásból lőtt a jobb alsó sarokba. Erre a gólra egyébként még volt válasza a Napolinak, szöglet után Pazienza egyenlített, a folytatásban azonban már csak hazaiak zörgették meg a hálót. Leonardo visszafogott örömmel konstatálta, hogy Cambiasso és a duplázó Motta is fejjel volt eredményes.

Inter-Napoli 3-1

„Különleges volt az Inter kispadján ülni, de nem akarok ebbe mélyebben belemenni, mert ezt amúgy is nehéz megérteni, át kell élni. Én sem megérteni, hanem élni szeretnék a lehetőséggel, amit kaptam” – utalt Leandro a milanos múltjára. „Élveztük a játékot. A fiúk nagy akarással futballoztak, a győzelem volt ennek a jutalma” – értékelte a Napoli legyőzését az Inter új vezetőedzője, akinek csapata továbbra is hetedik a tabellán.

Serie A, 18. forduló:
Inter-Napoli 3-1 (2-1)
Gól: Motta (3., 55.), Cambiasso (37.), illetve Pazienza (25.)

Korábbi eredmények:
AS Roma-Catania 4-2
Bologna-Fiorentina 1-1
Brescia-Cesena 1-2
Cagliari-AC Milan 0-1
Genoa-Lazio 0-0
Lecce-Bari 0-1
Palermo-Sampdoria 3-0
Udinese-Chievo 2-0
Juventus-Parma 1-4

Az élcsoport:
1. AC Milan 39 pont
2. Lazio 34
3. Napoli 33

7. Inter 26/16 mérkőzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik