Élet-Stílus

Kikapott, de továbbjutott a Real – videó

A Real tartalékos összeállításban ugyan kikapott a Levante otthonában, ezzel együtt simán - 8-2-vel - bejutott a Spanyol Kupa negyeddöntőjébe.

A királyi csapat az odavágón 8-0-ra legyőzte a Levantét, így már nem volt tétje a csütörtöki, valenciai visszavágónak. José Mourinho vezetőedző így nyugodtan pihentette az ászait – az első meccsen szereplők közük csak Esteban Granero és Karim Benzema volt a madridi kezdőcsapat tagja -, megkockáztatva ezzel a vereség lehetőségét.

A Levante bár könnyűnek találtatott a párharcban, legalább szépen búcsúzott, miután két pontrúgás után két gólt is berámolt a harmadik számú portásnak számító Adán kapujába: Xisco Munoz büntetőből, Sergio Gonzalez szabadrúgásból volt eredményes, utóbbi pazarul lőtt a jobb felsőbe egyszersmind beállította a 2-0-ás végeredményt.

„Ez volt az a találkozó, amelyet elveszíthettünk. Nem akartunk kikapni, de így alakult” – mondta Mourinho, aki a Real vezetőedzőjeként másodszor gratulálhatott kollégájának. Csapata ezt megelőzően csak egyszer, a Barcelona elleni rangadón (0-5) hasalt el.

A Levante elleni zakó – ahogy a portugál tréner is utalt rá – nem osztott-szorzott: a Real 8-2-es összesítéssel masírozott be a Spanyol Király Kupa negyeddöntőjébe, amely során a városi ellenlábas, az Espanyolt kiejtő Atlético Madrid lesz majd az ellenfele.



Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Levante-Real Madrid 2-0
Továbbjutott: a Real Madrid, 8-2-vel.

Espanyol-Atlético Madrid 1-1
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2-1-gyel.

Villarreal-Valencia 4-2
Továbbjutott: a Villarreal, 4-2-vel.

Real Mallorca-Almería 3-4
Továbbjutott: az Almería, 8-6-tal.

Getafe-Real Betis (II. osztályú) 1-3
Továbbjutott: a Real Betis, 4-3-mal.



Szerdán játszották:

Athletic Bilbao-Barcelona 1-1
Továbbjutott: Barcelona, 1-1-gyel, idegenben lőtt góllal

Deportivo La Coruna-Cordoba (II.) 3-1, h.u.
Továbbjutott: a Deportivo La Coruna, 4-2-vel.

Málaga-Sevilla 0-3
Továbbjutott: Sevilla, 8-3-mal.



A negyeddöntő párosításai:

Villarreal-Sevilla
Barcelona-Real Betis
Real Madrid-Atlético Madrid
Almería-Deportivo La Coruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik