Élet-Stílus

Fagypont alatti divat

Mit vegyünk fel télen, ha nem szeretnénk megfagyni, de divatosak akarunk maradni?

Fagypont alatt sokan előveszik a nagy szőrméket, kapucnikat és hatalmas csizmákba rejtik magukat. Majd félve, nehogy szembejöjjön egy ismerős, kilépnek az utcára a „Jetijelmezben”. Tisztába tesszük hát, hogy mi ciki és mi nem az télvíz idején.
A kifutók világából merítve a szőrme minden mennyiségben, a norvégmintás pulcsik, a minél hosszabb csizma a nőknek, férfiaknak pedig bakancsba gyűrt csőnadrág vagy öltönynadrág a menő.

Rajnai Rebeka divatblogger már két éve írja saját oldalát, s eddigi tapasztalatai szerint a vintage stílus a legmenőbb. Legfőképp külföldön hódít, és lényege a régi korok ruhadarabjainak az újra használatba vétele. Rebeka leginkább a street fashion (utcai divat) jelenségével foglalkozik, s az említett stílus is az utca emberénél figyelhető meg a leginkább.
A hazai tervezők is követik a külföldi irányvonalakat. Garam Judit divattervező elmondta, hogy kollekciójában neki is a nagyon szűk, és a nagyon bő ruhák találhatóak meg. Javarészt a földszínek és a szürke-fekete színek dominálnak. Alapanyagként sok műszőrmét és a bőrök különböző variációját használta. Judit szerint az a jellemző, hogy a divatban két-, illetve háromévente térnek vissza ugyanazok a fazonok, így kevés az újdonság. Tervezőként, ő a hölgyeknek kisruhát cicanadrággal és szövetkabáttal, férfiaknak szőrmés kabátot bakanccsal és buggyos sapkával javasol az idei télre. És igen, a bakancs a 2010/2011-es tél legnagyobb slágere lett. Annak ellenére az, hogy sok férfi még idegenkedik a csőnadrággal kombinált változatától.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik