Élet-Stílus

Eltűnhet az autólízing

A finanszírozási szabályozók és a megváltozott értékesítési körülmények miatt az autókereskedelemben eltűnhet a lízing és a hitel, helyükre pedig a tartós bérlet kerülhet - írta a Népszava.

Nemcsak a jelzálogalapú lakás-devizahitelesek, hanem az autóvásárlás miatt eladósodott fogyasztók jelentős része is nagy bajban van – nyilatkozta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) elnöke.Domonkos András, a Lombard Lízing Csoport vezetője szerint viszont általános tendencia, hogy az ügyfelek nem kérdeznek, vagy nem időben kérnek segítséget, pedig a késlekedés nemcsak jelentős több

Erdélyi úgy látja, a kiút az operatív lízing vagy tartós bérlet lehet. Annál is inkább, mert az alaposan megszigorított finanszírozási feltétek mellett egyelőre csak kevesen vághatnak bele hitel- vagy pénzügyilízing-konstrukcióba.

Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke szerint ennek a finanszírozási formának a népszerűsítéséhez elengedhetetlen, hogy a pénzügyi kormányzat fellépjen az operatív lízinget terhelő magas áfatartalom mérséklése érdekében, és ezzel versenyképessé, vonzóvá tegye a konstrukciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik