Élet-Stílus

Így lehetünk ökológiailag is fittek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete által létrehozott Ökofitnesz névre keresztelt, környezettudatos életmódra fókuszáló, interaktív internetes közösségi platform számtalan gyakorlati ötletet kínál ökolábnyomunk csökkentésére.

Az Ökofitnesz elnevezésű program egyszerű, játékos és könnyed formában teszi lehetővé, hogy boldogabb és környezetkímélővé életmódot alakítsunk ki. A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) abból a célból indította el ezt az interaktív projektjét, hogy a lehető legegyszerűbb és legpraktikusabb formában adjon segítséget azoknak, akik szeretnének ökológiailag is fittebbek lenni és azoknak is, akik már azok, és szeretnék ebbe barátaikat, ismerőseiket is bevonni.

A non-profit szervezet igyekezett összekapcsolni a fogyasztók életmódjával kapcsolatos tudását, tapasztalatait a közösségi portálok erejével és az online játékok sikerével. A TVE az Ökofitnesz elindításával egy olyan helyet szeretne teremteni az interneten, ahol az emberek érezhetik egyéni jótetteik közösségi erejét, valamint megoszthatják ötleteiket.

Így lehetünk ökológiailag is fittek 1

A megfogalmazott célok a gyakorlatban úgy valósulnak meg, hogy a játék felhasználói 75 különféle kihívás közül válogathatnak életmódjuk megreformálásához. Vannak kifejezetten „zöld” kihívások (mint például „a jövő héten kipróbálom, hogy ecettel takarítok”; „ezen a héten legalább egyszer bringával megyek munkába/suliba”) és „közösségi” kihívások (mint például „ebben a hónapban minden héten egyszer sportolni fogok” vagy „bemutatkozom egy szomszédomnak, akit még nem ismerek”) is.

A kihívások teljesítésével az Ökofitnesz kiszámolja és nyilvántartja többek között azt is, hogy felelős döntéseinknek köszönhetően mennyi szén-dioxid kibocsátását előztük meg, vagy mennyi ivóvizet, illetve elektromos áramot spóroltunk meg. A játék mozzanatain keresztül kézzelfoghatóbbá válik a felhasználók számára, hogy ha az alkalmazásban szereplő vállalásoknak megfelelően járnak el a valóságban is, milyen hatékonysággal védik környezetüket.

itt érhető el az ökofitnessz:

okofitnesz.hu

Ökofitnesz a Facebookon>>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik