Élet-Stílus

Abidalt fejbe dobták, bosszút állt

A Barcelona vendégként 1-1-es döntetlent játszott a Bilbaóval a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így az első mérkőzés 0-0-ja után idegenben lőtt góllal került a legjobb nyolc közé. Videó.

A továbbjutást érő gólt Eric Abidal szerezte. A francia „zűrös estét” zárt, hisz a második félidő elején egy bilbaói szögletnél összerogyott, s a televíziós visszajátszások igazolták, a lelátóról halántékon találták egy pénzérmével. Rövid ápolás után visszatért, s a hajrában nemes bosszút állt. A 31 esztendős védő a 75. percben pontosan érkezett Messi átadására, s legyőzte Iraizozt.

A katalánok a Betis-Getafe párharc győztesével mérkőznek. A Barcelona és a Bilbao a spanyol kupa két legeredményesebb alakulata, előbbi 25, utóbbi pedig 23 alkalommal nyerte meg a sorozatot.

A katalán csapatban Xavi 550. alkalommal lépett pályára szerdán, ezzel megdöntötte az eddigi klubrekordot, melyet az 1989-ben visszavonult Migueli, teljes nevén Miguel Bernardo Bianquetti tartott. A világbajnok középpályás 367 bajnoki, 110 Bajnokok Ligája-, 46 Király Kupa-, 13 UEFA Kupa-, 8 spanyol Szuperkupa-, 4 klubvilágbajnoki és 2 európai Szuperkupa-mérkőzésen lépett pályára mostanáig a Barcelona színeiben.

Bilbao-Barcelona – összefoglaló:


A Deportivo La Coruna csak hosszabbításban tudta kiharcolni a negyeddöntős részvételt a másodosztályú Cordobával szemben. A rendes játékidő ugyanúgy 1-1-re végződött, mint az első mérkőzés, sőt, a 90. percben még a vendégek vezettek 1-0-ra – ekkor azonban eldőlt a sorsuk: Tenát kiállították, Adrian viszont büntetőből egyenlített. A ráadásban az emberelőnyben játszó galíciaiak két góllal – ebből egy újabb büntetővel – harcolták ki a továbbjutást

Király Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Bilbao-Barcelona 1-1 (0-0)
Gól: Llorente (85.), illetve Abidal (75.)
Továbbjutott: a Barcelona, idegenben lőtt góllal

Deportivo-Cordoba (II.) 3-1 (0-0, 1-1, 2-1) – h.u.
Gól: Adrian (90., 102., 120. – az első és a harmadik 11-esből), illetve Arteaga (87.)
Kiállítva: Tena (90., Cordoba)
Tj.: a Deportivo, 4-2-es összesítéssel

Málaga-Sevilla 0-3 (0-0)
Gól: Romaric (51.), Perotti (65.), L. Fabiano (89.)
Kiállítva: Weligton (72., Málaga)
Tj.: a Sevilla, 8-3-as összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik