Élet-Stílus

Már Allegri is búcsúztatja Ronaldinhót

Edzője, Massimiliano Allegri szerint távozik a Milantól, Ronaldinho, az olasz csapat világbajnok labdarúgója.

A tréner szerint a jelenleg is zajló dubaji edzőtáborozás után kerül pont a 2005-ben aranylabdás, 30 éves futballista klubváltására.

“Már csak hivatalossá kell ennek válnia – nyilatkozott a tréner a Sky Italia csatornának. – Talán nem volt igazán kedve nálunk játszani. Előzetesen biztos voltam benne, hogy remek szezon előtt áll. Jól is kezdett egy kiegyensúlyozott közösségben, de végül mindenkinek vállalnia kell a felelősséget” – utalt arra az edző, hogy később viszont már nem nyújtotta a várt teljesítményt.

Két napja, a Zero Hora című brazil napilap – Roberto de Assisra, a csatár testvérére, egyben ügynökére hivatkozva – arról számolt be, hogy nyolcmillió eurót kell átutalnia a Milan számlájára annak a klubnak, amelyik meg akarja szerezni Ronaldinhót. A futballista ügyeit intéző fivér előzőleg Rio de Janeiróban találkozott Adriano Gallianival, a Milan alelnökével.

Az egyik legaktívabb kérő, a Gremio – amelyben Ronaldinho elkezdte profi pályafutását – eredetileg ingyen szerette volna átcsábítani a játékost, akinek négy évre szóló szerződést kínálna. César Cidade Dias, a Porto Alegre-i klub tanácsadója szerint a milánói követelések némileg bonyolítják az ügyet.

A 2002-ben világbajnok, 30 éves futballista jelenlegi kontraktusa júniusig szól. Paulo Odone, a Gremio elnöke úgy tudja, hogy Ronaldinho szívesen hazatérne Európából, és ott akar lenni a válogatottban a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokságon.

Korábbi sajtóértesülések arról szóltak, hogy a Gremio mellett a Palmeiras és a Flamengo is szerződtetné, de olasz kérője is akad, mindezt pedig ügynöke azzal egészítette ki, hogy Spanyolországból és Angliából is volt érdeklődő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik