Élet-Stílus

Rooney élen tartotta a MU-t – videó

A Manchester United megőrizte vezető helyét a Premier League-ben, miután szombaton idegenben két vállra fektette a West Bromwich Albiont.

A listavezető már a 3. percben betalált a West Bromwich otthonában, Patrice Evra beadása nyomán Wayne Rooney talpról a jobb alsó sarokba bólintott. A korábban bokasérüléssel bajlódó csatár hosszú idő után volt ismét eredményes a Premier League-ben, ezt megelőzően a West Ham hálóját zörgette meg még augusztus 28-án.

Rooney ugyanakkor régi önmagát idézően kezdte az újévet, miután csapata második, egyben győztes góljában is főszerepet játszott. A 75. percben baloldali szögletből ő varázsolta a labdát a 2-1-es végeredményt beállító mexikói Javier Hernández, alias Chicharito fejére. A két vendéggól között persze történt egy és más: James Morrison bombagóljával a 14. percben egyenlített a West Bromwich, amely később a vezetést is könnyen megszerezhette volna, csakhogy Peter Odemwingie a 63. percben büntetőt hibázott, Rio Ferdinand szabálytalanságát követően a jobb kapufa mellé lőtte a labdát.


A Manchester United győztes gólja

A Manchester City tartja a lépést a „vörös ördögökkel”, a Blackpool elleni minimális győzelmével pontszámban ismét beérte a listavezetőt, más kérdés, hogy két meccsel többet játszott, mint a városi ellenlábasa, s a gólkülönbsége is gyengébb a Unitedénál.

A Liverpool hátrányból fordítva, Joe Cole 92. percben szerzett góljával győzte le a Bogdán Ádámot nélkülöző Boltont. Steven Gerrard a jobb oldalról ívelt a kapu elé, majd a továbbsodort labdát – lesgyanús helyzetben – Cole néhány centitől pöckölte a hálóba.


Bale gólja döntött a White Hart Lane-en

A Fulham magyar légiósa, Gera Zoltán a 83. percben csereként állt be a Tottenham elleni londoni derbin, amelyen csapata 1-0-ás vereséget szenvedett. A Spurs három pontot érő találatát Gareth Bale szerezte, szabadrúgás után fejelt a léc alá. Győzelmével a Tottenham helyet cserélt a Chelsea-vel, az ötödik helyre taszította a címvédőt, amely vasárnap Aston Villát fogadja majd az angol labdarúgó Premier League 21. fordulójában.

Beckham a Tottenhamben?

Nagyon szeretné megszerezni kölcsönbe David Beckhamet az angol labdarúgó Premier League a Tottenham menedzsere, Harry Redknap. „Felvesszük a kapcsolatot az LA Galaxy illetékeseivel, hogy kiderüljön, hajlandók-e elengedni Davidet. Minket nagyon érdekelne ez a lehetőség. Biztos vagyok benne, hogy még mindig képes magas színvonalon játszani, egyébként nem is keresném. Semmiképpen sem a pénzért jönne. Van szép háza, medencéje, kényelmesen eltölthetné az időt az újrakezdésig, de ő idejönne a fagyos időbe, hogy futballozhasson” – fogalmazott Redknapp.(MTI)


Premier League, 21. forduló:

Liverpool-Bolton Wanderers 2-1 (0-1)
Gól: Torres (49.), Cole (92.), ill. Davies (43.)

West Bromwich Albion-Manchester United 1-2 (1-1)
Gól: Morrison (14.), ill. Rooney (3.), Hernández (75.)

Manchester City-Blackpool 1-0 (1-0)
Gól: Johnson (34.)

Stoke City-Everton 2-0 (1-0)
Gól: Jones (23.), Jagielka (69., öngól)

Sunderland-Blackburn Rovers 3-0 (2-0)
Gól: Welbeck (11.), Dent (19.), Gyan (89.)

Tottenham Hotspur-Fulham 1-0 (1-0)
Gól: Bale (42.)

West Ham United-Wolverhampton Wanderers 2-0 (0-0)
Gól: Zubar (51., öngól), Sears (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik