Élet-Stílus

Nem sikerült visszavágni Sydneyért

A tíz évvel ezelőtti sydneyi olimpia női kézilabdatorna dán-magyar döntőjének „visszavágóján" 21-21-es döntetlen született szerdán este Debrecenben.

A 2000-es nyári olimpia döntőjében a magyarok már hat góllal is vezettek a második félidő derekán, ám a dánon innen fordítottak, és nyertek 31-27-re. A szerdai Sportface Kézilabda Gálán, a debreceni Főnix Csarnokban ismét összemérte erejét a két csapat.

A 2×20 perces meccs – amelyet a 2005 januárjában autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita emlékére tartott gyászszünet vezetett fel – elején a dánok elhúztak 7-2-re, ám a szünetig sikerült felzárkózni 10-8-ra. A második félidőben Radulovics bombagóllal már egyenlített (15-15), aztán jött a fordítás is, Farkas Ágnes révén 18-17-re vezettünk.

A Sydneyben győztes dánok nem adták meg magukat, másfél perccel a vége előtt visszavették a vezetést, Radulovics azonban egyenlített. A 21-21-es döntetlennel zárult gálamérkőzést követően minden játékosnak egy-egy aranyérmet akasztottak a nyakába.

 Radulovics akcióban (MTI)

Radulovics akcióban (MTI)

A debreceni gálán – amelyen mások mellett Dzsudzsák Balázs, a PSV labdarúgója, az FN.hu-nál az év magyar sportolója is kézilabdázott – adták át a kézi.hu szaklap által szervezett szavazás alapján az évtized kézilabdázója díjat Radulovics Bojanának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik