Élet-Stílus

Cseh vezetőedzője lesz a Lokinak

Az 53 éves Zdenek Scasny irányítja a jövőben a Debrecent. A Loki kétéves szerződést kötött a cseh edzővel.

„Bízunk benne, hogy jó döntést hoztunk, és Zdenek Scasny ugyanolyan sikeres munkát végez majd, mint a DVSC-TEVA előző négy vezetőedzője, Szentes Lázár, Supka Attila, Miroslav Beránek és Herczeg András” – idézi a klub közleménye Szima Gábor klubelnököt.

„Scasny két napot töltött Debrecenben, megismerte a körülményeket és nagy kihívásnak tekinti az itteni munkát” – mondta, hozzátéve, hogy a bajnoki cím megszerzése tavasszal már a Videoton szereplésén is múlik, de céljaik változatlanok és azokat nem adják fel.

A jövőben Zdenek Scasny irányítja a Loki felkészülését (MTI)

A jövőben Zdenek Scasny irányítja a Loki felkészülését (MTI)

A játékosként négyszeres csehszlovák válogatott Zdenek Scasny edzői karrierje a ciprusi Anagenniszi Deriniánál indult, majd Csehországban irányította a FK Chmel Blsany, az FK Usti nad Labem együttesét és a Sparta Prahát is – az utóbbival kétszer nyert bajnokságot. Ezután három szezont töltött a Viktoria Zizkovnál, amellyel 2001-ben kupagyőztes lett.

A pályafutását a görög OFI Kréta gárdájánál folytatta, majd 2004-től a Panathinaikosz kispadjára ült le. A zöld-fehérekkel a Bajnokok Ligája csoportkörében elért harmadik helyezés után visszatért Csehországba, és a nehéz helyzetben lévő, kiesés ellen küzdő SIAD Most együttesét sikerült az élvonalban tartania. Következő állomáshelye az FK Mladá Boleslav volt, a csapattal bejutott az UEFA-kupa csoportkörébe. Egy évvel ezelőtt ismét a Viktoria Zizkov edzője lett, de a csapatot nem tudta megmenteni a kieséstől.

Zdenek Scasny segítője az 54 éves Meszlényi Tibor lesz, aki több felvidéki együttest is irányított már, legutóbbi csapata a Dunaszerdahely volt. A korábbi szakmai vezető, Herczeg András klubmenedzser a december 20-i, éjszakába nyúló igazgatótanácsi ülésen jelezte, hogy a jövőben más jellegű feladatot szeretne végezni a piros-fehéreknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik