Élet-Stílus

Átadták a a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Hegyi Barbara színművész vehette át idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt; az elismerést csütörtökön adták át a Vígszínházban.

Hegyi Barbara 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 1989-től 1996-ig a József Attila Színház tagja volt. 1992-ben három hónapig Los Angelesben a Lee Strasberg nevű színiiskolában tanult, 1996-tól a Vígszínház társulatának tagja.

A Jászai Mari-díjas színésznő kiemelkedő alakítást nyújtott egyebek mellett a Sok hűhó semmiért, a Körmagyar, a Képzelt beteg és a Sógornők című előadásokban, és mind a mai napig látható az Augusztus Oklahomában, a Romlás, a Tévedések vígjátéka, a Túl a Maszat-hegyen és a Mikve című darabokban. Közel 50 film- és tévészerepben láthatta a közönség. 2001-ben Varsányi Irén-emlékgyűrűt, 2010-ben Ajtay Andor-emlékdíjat kapott.

A Vígszínház társulatának tagjai 1987 óta minden évben titkos szavazással döntik el, hogy kit tartanak érdemesnek a kitüntetésre. A díjazott az elismerést minden évben a színésznő születésének évfordulója alkalmából veheti át. Ruttkai Éva, a Vígszínház színésznője december 31-én ünnepelné 83. születésnapját. A Ruttkai Éva-emlékgyűrűt a hagyományoknak megfelelően a művésznő lánya, a díjat alapító Gábor Júlia adja át.

A gyűrűt a Vígszínház bármely művésze megkaphatja, akár többször is, a naptári év során nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért – közölte a játszóhely csütörtökön.
Az elismerést korábban Tordy Géza, Eszenyi Enikő, Darvas Iván, Pap Vera, Gálffi László, Kaszás Attila, Lukács Sándor, Tábori Nóra, Jánoskúti Márta, Kútvölgyi Erzsébet, Igó Éva, Börcsök Enikő, Alföldi Róbert, Hajdu István, Csőre Gábor, Venczel Vera, Harkányi Endre, Rajhona Ádám, Danis Lídia, Epres Attila és Reviczky Gábor vehette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik