Élet-Stílus

Meghalt az izraeli futball-legenda

Elhunyt Avi Cohen, a Liverpool egykori izraeli labdarúgója, aki több mint egy hete motorbalesetet szenvedett.

Minden idők legjobb izraeli labdarúgójának tartott Avraham „Avi” Cohen december 20-án egy autóval ütközött, ennek következtében az egykori remek védő lerepült a motorjáról és súlyos fejsérüléseket szenvedett, majd az agyhalál beállta után szerdán meghalt.

A fia, a jelenleg a Premier League-ben szereplő Boltonban futballozó Tamir Cohen kedden azt közölte, hogy apjánál beállt az agyhalál. Nyolc órával később pedig az 54 éves izraeli futball-legenda szíve is megállt – szerdán hajnali hat órakor távozott az élők sorából.

A hazájában a Maccabi Tel-Aviv és a Maccabi Netanya csapatait erősítő, 51-szeres válogatott Avi Cohen volt az első izraeli labdarúgó, aki Angliában profiskodott: 1979 és 1981 között erősítette a Liverpoolt, amellyel 1981-ben Bajnokokcsapatok Európa Kupáját, BEK-et nyert, igaz, a Real Madrid elleni párizsi döntőben nem szerepelt.

Később a skót Rangersben is megfordult, majd az 1990-ben történt visszavonulása után edzőként dolgozott, továbbá az izraeli profi labdarúgók szervezetének vezetője volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik