Élet-Stílus

Befagyott az ország

Reggelre Magyarország egyes területein -15 és -20 Celsius-fokot mértek. Marad a tél, eleinte többfelé előfordulhat havazás, a szél viharos lesz.

Kedd estig keleten csökken, északnyugat felől azonban tovább növekszik a felhőzet. Délnyugat kivételével többfelé várható havazás, hózápor, a ködfoltok valószínűleg délelőtt megszűnnek.
A megélénkülő délnyugati szél késő délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -7 fok között, délnyugaton 0 fok közelében alakul, késő estére -3 és -9 fok várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A hét második felében is hideg, téli idő várható, a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre, és elszórtan hózáporra lehet számítani. Pénteken hidegfront érkezik, mögötte még szombaton is erős lesz a szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet péntekig általában -9, -14 fok között, a vastagabb hóval borított helyeken -20 fok körül alakul, szombaton -5, -10 fokra számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti -1, -6 fokról fokozatosan -2, +2 fok közé emelkedik.

Kedd hajnalig, reggelig a legalacsonyabb hőmérséklet az Északi-középhegység elsősorban nyugati részén, valamint a Duna-Tisza közén és a Tiszántúl nyugati részén helyenként -15 Celsius-fok, egy-két helyen -20 fok közelében alakul. Az Északi-középhegységben és az Alföldön kedd hajnalig, reggelig – illetve majd kedd este, éjszaka újra – nagyobb területen képződhet zúzmarás köd – hívja fel a figyelmet az OMSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik