Élet-Stílus

Tippek az ünnep utáni árucseréhez

admin
admin

2010. 12. 27. 07:48

Két piritóssütőt kaptunk? Nem működik a méregdrága kapszulás kávéfőző? Nincs mese, tegyük zsebre a blokkot, valamint a jótállást, és irány a bolt.

Nem kell aggódnunk, hogy a nyakunkon marad a felesleges vagy éppen hibás termék, ha megvan a számla és a jótállás. Mindkettőre nagy szükség van az árucserénél, hiszen a vásárlás utáni legfőbb jogunk a jótállásból, illetve a szavatosságból ered, amihez szükséges a hitelesített dokumentum. A jótállás mellett a hozzá kapcsolódó számlát is mindenképpen vigyük magunkkal, hiszen a kettő csak együtt érvényes.

Ha nem tetszik az ajándék ruha, vagy már megvan a fa alatt talált könyv, a blokk ellenében általában levásárolhatjuk a visszavitt terméket. Készpénzt csak nagyon ritkán adnak vissza a kereskedők.

Hibás termék esetén a szabályok szerint a kereskedő először javítást vállal, csak azt követően lehet szó cseréről, és ha egyik sem megy, akkor kapható vissza a vételár.

Ne aggódjunk, ha éppen a neten vásárolt ajándékkütyü mondja fel a szolgálatot, hiszen a csere ezúttal is megoldható. Az internetes vásárlások (pl. a Kirakat.hu oldalán) ugyanis távvásárlásoknak minősülnek, így van arra lehetőségünk, hogy a hibás terméket visszaszolgáltassuk, illetve, ha az ünnepekre nem érkezett meg a kiválasztott termék, s emiatt “elévült” a vásárlás, akkor 8 napon belül elállhatunk a vételtől.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.