Élet-Stílus

Kapusbaki-parádé: gól ajándékba – videó

A legemlékezetesebb kapusbakikat gyűjtöttük egy csokorba. A 2010-es esztendő legnagyobb potyagólja az izlandi másodosztályban született.

Robert Green viszontagságos kapcsolatot ápol a Jabulanival. Az angol kapuson nem múlott a dolog, ő szívélyesen keblére ölelte volna Clint Dempsey lövése után, de a vb hivatalos labdája megmakacsolta magát. Green ezzel „kivédte” magát a válogatottból.

Robert Greent megtréfálta a Jabulani

(Anglia-Egyesült Államok 1-1, vb-mérkőzés)

Green mellett nyilván Faouzi Chaouchi is a pokolba kívánja a Jabulanit – sok szurkoló pedig őt… Az algériai kapus képtelen volt kitalálni, vajon hova megy a labda, és a hibája a válogatottja vereségét jelentette Szlovénia ellen a világbajnokság csoportkörében.

Faouzi Chaouchi, a lepkevadász

(Algéria-Szlovénia 0-1, vb-mérkőzés)

A Twente 40 éves kapusa, Sander Boschker első és vélhetően az utolsó mérkőzését játszotta a BL-ben, miután a Tottenham elleni partin Peter Wisgerhof hazaadása után a labda mellé rúgott. Ennek ellenére szegény Wisgerhof öngóljaként jegyzik a találatot.

Sander Boschkernek lábbal nem megy

(Twente-Tottenham 3-3, BL-mérkőzés)

Abból csak baj van, ha egy kapus szereptévesztésbe kerül. Ezt történt a magát futóbajnoknak képzelő Jordi Codinával, a Getafe kapusával is, aki majdnem a félpályáig nyargalt, de lassú és ügyetlen volt. Az akció végén gólt ünnepelt a Real Zaragoza.

Jordi Codina nagy futása (1:47-től)

(Getafe-Real Zaragoza 1-1, spanyol bajnokság)

Az alacsonyabb osztályú brazil bajnokságban szereplő Sinop kapusa utóbb a rossz látási viszonyokkal magyarázta elképesztő bakiját: úgy kapott gólt, hogy azt hitte, az ellenfél felívelése után a labda elhagyta a játékteret, s ő már javában a kirúgáshoz készülődött.

Labda mellé ugrott a vaksi brazil kapus
(Sinop-Operário 2-1, Copa Mato Grosso-elődöntő)

Gomes, a Tottenham kapus is összezavarodott a MU ellen végül 2-0-ra elveszített rangadón. A brazil kapus szabadrúgáshoz készülődött, csakhogy Nani kifigyelte, hogy a játékvezető nem fújt a sípjába, és lazán a kapuba passzolta a feleslegesen letett labdát.


Heurelho Gomes nagyon elnézte…
(Manchester United-Tottenham 2-0, Premier League)

Justine Haber, az FTC máltai kapusa még NB I-es szinten is ritka hibát követett el Zalaegerszegen: képtelen volt megfogni egy erősnek aligha nevezhető beadást, bár megpróbált menteni, éppen az arra járó hazai csatár, Balázs Zsolt elé paskolta a labdát.

Máltai segítség a Zalaegerszegnek

(Zalaegerszeg-Ferencváros 2-1, NB I)

A portugál Ligakupa döntőjében történtek után azon se csodálkoznánk, ha az FC Porto kapusa titkon Benfica-szurkoló lenne. Nuno simán bevédte a lisszaboni Ruben Amorim nem túl jó lövését, és ez az ellenfél vezetését jelentette a 3-0-ra elveszített meccsen.

Nuno bevédte
(Benfica-FC Porto 3-0, Ligakupa-döntő)


És most következik az év kapusbakija, amely júliusban az izlandi másodosztályban született. A „főhős” a fent megidézett kollégáival ellentétben eleinte ügyesnek tűnt, védett is – de a birtokába vett labdát egész egyszerűen a saját kapujába hajította.

Az év kapusbakija (1:15-nél)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik