Élet-Stílus

Kilenc gól Stuttgartban

A Bayern Stuttgartban ott folytatta, ahol korábban abbahagyta: kapott három gólt. Viszont amíg a hétvégi bajnokin ötöt lőtt a sváboknak, ezúttal hattal terhelte meg a hazai kaput. Pörgős meccs volt, kihagyott tizenegyes, kapufa, két kiállítás tarkította a kilenc góllal spékelt kilencven percet. Videó.

A címvédő jól kezdett, s eleinte úgy tűnt, hamar eldönti a továbbjutás sorsát, hisz az influenzától szenvedő Ottl és a nem sokkal később kisebb sérülése miatt lecserélt Gomez révén már a 8. percben kétgólos előnynek örülhetett. Az első félidő hajrájában azonban Pogrebnyak megrázta magát, s az orosz vezérletével egyenlítettek a vendéglátók.

Az első meccsen is remeklő Harnik visszagurítása után a Zenit egykori frontembere előbb szépített, majd Breno hibáját és Butt túlzott óvatosságát kihasználva egyenlített egy egyéni akció nyomán.

A második játékrész elején a Gomezt váltó Klose használta ki Delpierre hajmeresztő hibáját, majd Van Buyten kopírozta a franciát azzal, hogy lekésett Cacauról, a brazil-német lövését Butt Harnik elé ütötte, aki viszont a felső lécre bombázott. Boulahrouz második sárgája után leballagott a pályáról, de mindez nem zavarta meg a VfB-t: Cacau büntetőt harcolt ki, Gentner tizenegyesét a 74. percben Butt kivédte.

Stuttgart-Bayern – összefoglaló:


Kuzmanovics szöglete után harmadik lehetőségre összejött a 3-3. Delpierre emelkedett a legmagasabbra, és a kapuba fejelt. A bekapott gól „felébresztette” a Bayernt, illetve Ribéryt. A francia szélső előbb Müllert majd Klosét hozta kihagyhatatlan helyzetbe, az utolsó pillanatokban – ekkor a stuttgartiak Delpierre második figyelmeztetése miatt már kilencen folytatták – Lahm beadása után a kapuba fejelt.

Német Kupa, nyolcaddöntő:
Stuttgart-Bayern 3-6 (2-2)
Mercedes-Benz-Arena, 40 500 néző. Vezette: Meyer
Gól: Pogrebnyak (32., 45+1.), Delpierre (77.), illetve Ottl (6.), Gomez (8.), Klose (52., 86.), Müller (81.), Ribery (94.)
Kiállítva: Boulahrouz (67.), Delpierre (87.)
Stuttgart: Ulreich – Boulahrouz, Tasci, Delpierre, Molinaro (Kuzmanovics, 35.) – Träsch, Gentner (Bicakcic, 89.) – Harnik, Boka – Pogrebnyak, Cacau
Bayern: Butt – Lahm, Timoscsuk, Breno, Pranjic – Van Bommel (Van Buyten, 54.), Ottl – Müller, Schweinsteiger, Ribéry – Gomez (Klose, 30.)

További mérkőzések:
Köln-Duisburg (II.) 1-2 (0-1)
Gól: Terodde (84.), illetve Maierhofer (3.), Koch (76.)

Wolfsburg-Cottbus (II.) 1-3 (0-3)
Gól: Dzeko (56.), illetve Petersen (2., 43.), Sao (40.),

Aachen (II.)-Frankfurt 1-1 (0-0, 0-0, 1-1), 11-esekkel 5-3
Gól: Höger (93.), illetve Fenin (99.)
Kiállítva: Schwegler (14., Frankfurt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik