Élet-Stílus

Jobbik: a homofóbia vádjától fél a kormány

A Jobbik alelnöke szerint Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház vezetőjét azért nem merik meneszteni, mert félnek az antiszemitizmus és a homofóbia vádjától.

A Jobbik alelnöke a Magyar Televízióban arra a felvetésre, hogy Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház vezetőjét miért személyében támadják, ahelyett, hogy szakmailag kritizálnák, Novák Előd elmondta: nemrég meg akarta nézni Závada Pál darabját, de visszamondta a jegyrendelést, mert egy kritikában azt olvasta, hogy a színpadon az Erdélybe bevonuló bakák maszturbálnak a Nagy-Magyarország képre.

Azt mondta, úgy hiszik, hogy Alföldit azért nem merik leváltani, mert félnek attól, hogy akkor antiszemitizmus, homofóbia vádjával illetnék őket. “Pedig miniszterelnököt is váltottunk már évad közben” – tette hozzá Novák, aki a médiatörvény elfogadásáról is szót ejtett.

Alföldi Róbert

Alföldi Róbert

“Örömmel vettük Mong Attila akcióját” – mondta arra utalva, hogy a Kossuth rádió 180 perc című műsorának vezetője egy percre elhallgatott.

Novák úgy véli: a médiafelügyeletben ott kell lennie minden párt képviselőjének. Szerinte a Fidesz kaotikus viszonyok között rendezte a médiatörvényt. Az utolsó pillanatban, amikor csak koherenciazavarra hivatkozva lehetett benyújtani módosító indítványt, összesen 106 érkezett az asztalukra, ezt elolvasni is lehetetlen egy óra alatt – szögezte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik