Élet-Stílus

Csökkent a szállodai karácsony népszerűsége

Egyelőre még legfeljebb félházas karácsonyi foglaltságokat jeleznek a vidéki szállodák, és ennél alacsonyabb kihasználtság valószínűsíthető a fővárosi szállodákban. Szilveszterre azonban teltházat várnak a magyarországi szállodák.

A karácsonyi ünnepeket az elmúlt években egyre több hazai vendég töltötte elsősorban vidéki gyógy- és wellness szállodákban. Az idén megtörni látszik ez a fejlődési trend, és több megkérdezett vidéki szálloda a tavalyihoz hasonló, vagy valamivel az alatt maradó érdeklődésre számít a karácsonyi ünnepeken. Jellemző, hogy a foglalások most, az utolsó napokban pörögnek fel – közölte Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

A vidéki és fővárosi szállodákban a karácsonyt követő napokon egyre magasabb foglaltság a jellemző. Szinte minden fővárosi szállodában teltházas szilvesztert várnak. Vidéken még néhány szabad szoba várja a későn rendelő vendégeket.

Jelentős, 100 szobányi osztrák érkezésre számítanak 2011. január 2-án több nyugat-magyarországi gyógy- és wellness szállodában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik