Élet-Stílus

Herczeg maga dönt a sorsáról

„Herczeg András jövője teljes mértékben a saját kezében van" – szögezte le a Debrecen klubelnöke.

Szima Gábor a hétfői esti – vélhetően éjszakába nyúló – igazgatótanácsi ülés előtt úgy fogalmazott, a szakvezetőnek kell eldönteni, hogy a sikeres hároméves munka után érez-e magában annyi erőt, kitartást és megújulási képességet, hogy folytatni tudja.

Ehhez hozzátette, ha Herczeg András a december 31-én lejáró szerződése után nem kíván klubmenedzserként dolgozni, akkor a a vezetők elkezdik keresni a megfelelő szakembert. A sajtóhírekkel ellentétben eddig nem tárgyaltak egyetlen edzővel sem.

Herczeg András – akinek Debreceni Labadarúgó Akadámia ügyvezetőjeként biztos állása van a jövőben, és az MLSZ is alkalmazná – a sportnapilap vasárnapi számában úgy nyilatkozott, ő már döntött, de a nyilvánosság előtt a vezetőkkel szeretné megosztani, hogy miképp határozott. Nem szeretnénk a dolgok elébe menni, de hasonló felvezetés után a legritkább esetben „igen” válasz. De ne találgassunk, hamarosan minden kiderül.

Herczeg eddig 147 élvonalbeli meccsen ült a Loki kispadján, két bajnoki címet szerzett a hajdúsági csapattal, amely az elmúlt idényben bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, most ősszel pedig a második számú kupasorozat, az Európa Liga főtábláján szerepelt.

Nem elsősorban a tréner hibája – inkább a labdarúgásunk egészére vett rossz fényt -, hogy a magyar bajnok összességében könnyűnek találtatott a nemzetközi porondon, 12 meccsből 11-et elveszített, mindössze egyszer tudott nyerni európai csoportmeccsen, legutóbb a tartalékos, jobbára a fiataljait szerepeltető Sampdoriát verte meg 2-0-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik