Élet-Stílus

Tovább brillírozik a Barcelona – videó

Lassan unalmassá válnak a Barcelona mérkőzései, mivel a katalán csapat annyira simán hozza a bajnoki meccseket. Ez történt most az Espanyol elleni városi rangadón is, ahol könnyedén verték a házigazdákat.

A szokásos Barcelona játék ezúttal már a 19. percben meghozta az eredményét, Messi kiváló labdája után Pedro volt eredményes. A 30. percben Xavi duplázta meg a vendégek előnyét, hogy egyelőre szerény két góllal vonuljanak a félidőre a csapatok.

A 60. percben ismét Pedro volt eredményes, és úgy tűnt, ez az este is csak a felhőtlen örömé lesz. A 63. percben azonban Osvaldo lépett ki Puyol mellől, Valdes a kapujában maradt, így az Espanyol csatára könnyedén a hálóba guríthatott, megszerezve ezzel a szépítő találatot. Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak, ugyanis Villa előbb a 76. percben ismét háromra növelte az előnyt, majd a 84. percben beállította az 5-1-es végeredményt.

Nagyobb izgalmakat hozott a szombat éjszakai meccs, ahol a Real Sociedad a Valencia csapatát fogadta. A látványos, hajtós mérkőzésen a vezetést a hazaiak szerezték meg, egy, a tizenhatoson belül történt vitatható lerántást ítélt meg a játékvezető, és a büntetőt Prieto könnyedén értékesítette. A Valencia a gól után nagyobb fokozatra kapcsolt, aminek a lefújás előtt lett meg az eredménye. Costa 25 méterről bombagóllal egyenlített egy szabadrúgásból.

Tovább brillírozik a Barcelona – videó 1

A második félidőben a Real Sociedad próbálkozott inkább, ám helyzeteiket sorra elpuskázták. Ráadásul a 90. percben Bravo kapus Aduriz elé passzolta a labdát, aki kicselezett két védőt, és a hibázó kapus mellett a hálóba lőtt, beállítva az 1-2-es végeredményt. A Real Sociedad ugyan végig aktívabb volt, ám kapusa hibája miatt pont nélkül kellett távozniuk.

Primera División, 16. forduló:
Espanyol-FC Barcelona 1-5 (0-2)
Gól: Osvaldo (63.), ill. Pedro (19., 60.), Xavi (30.), Villa (76., 84.)

Real Sociedad – Valencia 1-2 (1-1)
Gól: Prieto (23. – tizenegyesből), ill. Costa (45.), Aduriz (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik