Élet-Stílus

Mesterhármas és nyolc gól Stuttgartban

Igazán gólgazdag mérkőzést játszott a Bayern München a Stuttgart vendégeként. A hazai csapat védelme finoman szólva sem volt a helyzet magaslatán, ami elnézve a bajnokságban elfoglalt helyüket, egyáltalán nem meglepő.

Az első gólra fél órát kellett várni, amikor Gomez volt eredményes. Öt perccel később csatárpárja, Müller növelte a Bayern előnyét, végül pedig a szünet előtt Ribery húsz méteres lövése talált a hálóba. A félidőre úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés.

Másképp gondolta azonban a Stuttgart, ahol csereként érkezett Harnik és Gentner, és alig öt perc elteltével egy szép akció végén szépíteni tudott. A remények azonban két perc alatt elszálltak, Ribery beadását nem tudta Ulreich fogni, a kipattanó labdára pedig érkezett Gomez, és közelről a hálóba kotort. Újabb két perccel később a főszerepet ismét Müller, Gomez és hat stuttgarti védő játszotta. Utóbbiak teljesen fejetlenül rohangáltak saját tizenhatosukon belül, míg előbbieknek sikerült ötre növelni csapatuk góljainak számát. Ráadásul Gomez ezzel a találatával mesterhármast ért el.

A Stuttgartot dicséri viszont, hogy nem adták fel, előbb Gentner tört kapura és volt eredményes, majd Harnik szélről becsavart labdáját nem tudta hárítanu Butt. Bár a nagyobb verést így elkerülték a hazaiak, az bajnokságban elfoglalt utolsó előtti helyre továbbra sem lehetnek büszkék.

A másik találkozón a Leverkusen a szakadó hóesésben nem bírt a Freiburggal. Bár a vezetést a hazaiak szerezték meg egy vitatható büntetőből, a Freiburg első támadása végén Rosenthal révén egyenlített. A második félidőben pedig Reisinger góljával a vezetést is megszerezte. Végül Helmes egyenlített a 75. percben, de a döntetlen azt jelenti a Leverkusennek, hogy rosszabb gólaránnyal a harmadik helyen várja az új évet.

Bundesliga, 17. forduló:
Bayer Leverkusen – Freiburg 2-2 (1-1)
Gól: Vidal (16., 11-esből), Helmes (75.), ill. Rosenthal (24.), Reisinger (65.)

Stuttgart – Bayern München 3-5 (0-3)
Gól: Harnik (50., 65.), Gentner (70.), ill. Gomez (31., 52., 54.), Müller (37.), Ribery (44.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik