Élet-Stílus

Hosszú 4., Verrasztó 5. lett 200 m vegyesen

Hosszú Katinka a negyedik, Verrasztó Evelyn pedig az ötödik helyen végzett szombaton 200 m vegyesen a dubaji rövidpályás úszó-világbajnokság negyedik napjának egyetlen magyar érdekeltségű döntőjében.

A számot 2:05.73 perccel a spanyol Mireia Belmonte Garcia nyerte. Hosszú 2:06.88 p, míg Verrasztó 2:07.81 p alatt teljesítette a távot.

“Sajnos minden porcikámban érzem a fáradtságot” – mondta a finálé után Hosszú. “Önmagában a 2:06-os idővel elégedett lehetek, szerintem teljesen rendben van, pláne, hogy ilyen állapotban vagyok. Az amerikai bajnokságon mutatott formámmal itt meglehetett volna a 2:05, ám azóta a vizsgák miatt nem tudtam úgy edzeni, az átállást pedig ennyi idő alatt képtelenség megoldani, egyszerűen nem működik úgy a testem, ahogy szokott. Amikor pedig kevesebb az erő, az egyértelműen a mellúszáson látszik meg. Minthogy Belmonte és Kukors is mellúszó-specialista elsősorban, tudtam, bele kell kezdenem pillangón és háton, hogy legyen esélyem – összességében nem emiatt fáradtam el, hanem az alapfáradtság miatt nem volt olyan a mellúszásom, amilyennek lennie kellett volna. És persze a gyorsra sem maradt annyi, mint máskor; sajnálom, hogy egyik számban sem szereztem érmet, jó lett volna, de talán ezen az eseményen elfogadható a két negyedik hely is.”

“Amit el lehetetett rontani, azt elrontottam, egyszer sem jött ki normálisan a fal, a mell sem ment úgy, ahogy kellett volna – sajnos, az Eb óta eltelt három hétben nem sikerült minden teljesen jól” – fogalmazott Verrasztó Evelyn. “Most legalább jobbat úsztam, mint reggel. Egyébként szerintem jobb állapotban vagyok, mint tavaly ilyenkor, épp ezért mondom azt: talán tényleg fejben voltak gondok, hiszen itt azért feszültebben áll oda az ember, tudja, hogy nagyon kemények az ellenfelek – az Európa-bajnokságon azért biztos lehettem abban, hogy ha előttem is van valaki 150-nél, akkor is le tudom hajrázni. Itt más volt a helyzet, bár arra már tényleg nem számítottunk, hogy Belmonte ezt is behúzza. Ez már több mint elképesztő… Mindegy, a lényeg, hogy az olimpián megelőzzem!”

Rövidpályás úszó-vb:
férfiak:
50 m hát:
1. Sztanyiszlav Donyec (Oroszország) 22.93 mp

50 m pillangó:
1. Albert Subirats (Venezuela) 22.40 mp

nők:
100 m mell:
1. Rebecca Soni (Egyesült Államok) 1:03.98 p

200 m vegyes:
1. Mireia Belmonte (Spanyolország) 2:05.73

4. Hosszú Katinka 2:06.88
5. Verrasztó Evelyn 2:07.81

4×100 m gyorsváltó:
1. Hollandia (Femke Heemskerk, Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Ranomi Kromowidjojo) 3:28.54 p

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik