Élet-Stílus

Herczeg: „Nagy kő esett le a szívünkről”

„Büszkék vagyunk arra, hogy győzelemmel zártuk az Európa Liga csoportkörét" - nyilatkozta Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a klubtörténelmi jelentőségű siker, az olasz Sampdoria legyőzése kapcsán.

Minden jó, ha jó a vége – tartja a mondás és Herczeg András, a Debrecen szakvezetője, aki az erősen tartalékos olasz Sampdoria 2-0-ás legyőzését követő sajtótájékoztatón a hajdúsági csapat nevében elmondta: „Nagyon boldogok és felszabadultak vagyunk.”

Van minek örülni, hiszen – azzal együtt, hogy a csütörtöki meccsnek már nem volt tétje, és az olasz csapat a hétvégi városi rangadóra tartalékolva főleg fiataljait szerepeltette Budapesten – a Debrecen mégis csak történelmi győzelmet aratott. Ez volt az első sikere valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, miután tavaly a Bajnokok Ligájában nulla ponttal zárt, idén az Európa Ligában pedig az első öt meccsét kivétel nélkül elveszítette.

Kabát Péter lőtte a Loki góljait (MTI)

Kabát Péter lőtte a Loki góljait (MTI)

A hatodik nekifutásra csak összejött a pontszerzés, mit több: a győzelem.

„Jó felfogásban játszott a csapat, sokat tettünk a sikerért. Az első 10-15 perc után átvettük a mérkőzés irányítását, helyzeteket dolgoztunk ki. A második félidőben még jobban futballoztunk, és azt gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést” – idézte a szakvezető szavait a Debrecen hivatalos weboldala.

„Büszkék vagyunk arra, hogy győzelemmel zártuk az Európa Ligát. Nagy kő esett le a szívünkről, mert ha visszagondolunk, többször megvolt az esélyünk a pontszerzésre. Nagyszerű évzárás ez a győzelem. Akik a nagy hideg ellenére kilátogattak, szurkoltak, tűzben tartották a csapatot, és remélem, boldogan távoztak” – tette hozzá Herczeg András, aki a jövőjét firtató kérésekre – megy vagy marad? – nem kívánt válaszolni.

Debrecen-Sampdoria 2-0

Kollégája, Domenico Di Carlo elismerte, hogy megérdemelten nyert a magyar bajnok. „Fiatal csapatom a viszontagságos körülmények ellenére helytállt, ennek ellenére megérdemelten a hazai győzelem. Nekünk már a hétvégi, genovai rangadóra kell koncentrálnunk” – nyilatkozta a Koman Vladimirt – mint csapatkapitányt! – is soraiban tudó Sampdoria vezetőedzője, akinek a csapata a Debrecennel együtt búcsúzott az Európa Ligától. A csoportból a holland PSV és az ukrán Metaliszt Harkiv jutott tovább.

Olvasói sztorik