Élet-Stílus

BL: tavasszal újrajátsszák az előző döntőt

A Bajnok Ligája nyolcaddöntőjében megismétlődik az előző szezon döntője, lévén már a tizenhat között összeakadt egymással az Inter és a Bayern. Videó.

Pénteken az európai szövetség (UEFA) nyoni bázisán elkészítették a legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjének párosításait. A sorsolásnál a csoportelsők csak második helyen továbbjutók közül kaphattak ellenfelet, továbbá azonos nemzetiségbeli együttesek – a Bajnokok Ligája ezen szakaszában – még nem kerülhettek össze.

A legjobb 16 között valamennyi párharcban a csoportjukat megnyerő – az alant közölt párosításoknál másodikként jelölt – csapatok játszhatják hazai pályán a visszavágót.

Ennyi felvezetés után nézzük a párosításokat.

A nyolc párharc közül kiemelkedik az Inter és a Bayern München csatája, amely során megismétlődik az előző kiírás döntője. Májusban a madridi Berbau Stadionban viszonylag simán nyert az Inter, a két klub bajnoki formáját tekintve most azonban közel azonosak az esélyek – az olasz csapat a 7., a német pedig 6. jelenleg saját pontvadászatában.

Inter-Bayern 2-0 (döntő, 2010. május 22.)

A BL-újonc Tottenham vonzza a milánói csapatokat, a csoportkörben az Interrel (3-4, 3-1), most az AC Milannal került szembe. A teljes létszámban versenyben maradt angol csapatok közül a Chelsea-nek a lehet a legkönnyebb, az Arsenalnak pedig legnehezebb dolga, hiszen előbbi a sok klub által kívánt Köbenhavnt, utóbbi pedig a Barcelonát kapta ellenfélül. Utóbbi párharc során a 2006-os, katalán sikerrel zárult finálé ismétlődik meg.

Az Interrel BL-t nyert José Mourinho jelenlegi csapata, a Real Madrid visszavághat a Lyonnak, amely az előző kiírás nyolcaddöntőjében 2-1-es összesítéssel búcsúztatta a kilenc elsőséggel rekorder spanyol gigászt. A Manchester United a Marseille, a Sahtar az AS Roma, a Valencia pedig a Schalke ellen harcolhatja ki a legjobb nyolc közé kerülést.

Barcelona-Arsenal 2-1 (döntő, 2006 május 17.)

Az első mérkőzéseket február 15-16-án és 22-23-án, míg a visszavágókat március 8-9-én, valamint 15 és 16-án kerül majd sor a kiesés szakasz első fordulójában.

Büntetett az európai szövetség

Egy mérkőzés zárt kapuk mögötti megrendezését rótta ki szurkolói randalírozása miatt a Szpartak Moszkvára az UEFA, de a büntetést két évre felfüggesztette. A szankció annak nyomán született meg pénteken, hogy az orosz fővárosi csapat zsolnai Bajnokok Ligája-mérkőzésén rendbontás történt. A találkozó röviddel a kezdő sípszó után félbeszakadt, amikor a nézőtérről pirotechnikai eszközök repültek a pályára.

A játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat. Az összecsapás 20 perc elteltével folytatódott, s végül a moszkvai gárda 2-1-es sikerével zárult. A vendégszurkolók közül néhányan a játéktérre is bejutottak, illetve agresszíven léptek föl a stadion alkalmazottaival szemben. A Szpartaknak 75 ezer eurós bírságot is fizetnie kell. A Zilinának 5000 eurójába kerül, hogy öt játékosa sárga lapot kapott a meccsen. (MTI)


A nyolcadöntő párosításai:
AS Roma (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán)
AC Milan (olasz)-Tottenham (angol)
Valencia (spanyol)-Schalke (német)
Inter (olasz)-Bayern München (olasz)
Lyon (francia)-Real Madrid (spanyol)
Arsenal (angol)-Barcelona (spanyol)
Marseille (francia)-Manchester United (angol)
Köbenhavn (dán)-Chelsea (angol)

—- A nyolcaddöntő programja—-
Első mérkőzések
Február 15., kedd:
AC Milan (olasz)-Tottenham (angol), 20:45
FC Valencia (spanyol)-Schalke 04, (német) 20:45

Február 16., szerda:
Arsenal (angol)-Barcelona (spanyol), 20:45
AS Roma (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán), 20:45

Február 22., kedd:
FC Köbenhavn (dán)-Chelsea (angol), 20:45
Olympique Lyon (francia)-Real Madrid (spanyol), 20:45

Február 23., szerda:
Olympique Marseille (francia)-Manchester United (angol), 20:45
Inter (olasz)-Bayern München (német), 20:45

Visszavágók
Március 8., kedd:
Barcelona-Arsenal, 20:45
Sahtar Donyeck-AS Roma, 20:45

Március 9., szerda:
Tottenham-AC Milan, 20:45
Schalke 04-FC Valencia, 20:45

Március 15., kedd:
Manchester United-Olympique Marseille, 20:45
Bayern München-Inter, 20:45

Március 16., szerda:
Chelsea-FC Köbenhavn, 20:45
Real Madrid-Olympique Lyon, 20:45

A további program
Negyeddöntő: április 5–6., április 12–13.
Elődöntő: április 26–27, május 3-4.
Döntő (London, Wembley Stadion), május 28.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik