Élet-Stílus

Karácsonyi kütyükívánságok

Sok minden felkerülhetne egy szórakoztató-elektronikai karácsonyi kívánságlistára, mégis többnyire nagyobb lapostévét, okosabb telefont és valamilyen Apple terméket kívánnánk. Kissé eltértünk az irányvonaltól, de nagy favoritok is akadnak azért az Fn.hu saját kívánságlistájában.

Itt van mindjárt a D-Link cég Boxee Boxa, amely nem más, mint egy komplett szórakoztatóközpont. A kis dobozt egyszerűen a HD-tévéhez kapcsolva máris a tévénken mehet minden, amit eddig a számítógép monitorán néztünk. Streamelt filmek, TV műsorok, 400 különböző alkalmazás, és egy teljes tudású web böngésző. Facebook kapcsolat, amely az ajánlott videókat a Boxeeval azonnal a tévénkre vetíti. A hangkimenet is 5.1 és 7.1-es képességekkel felruházott.

Karácsonyi kütyükívánságok 1Másodikként a Toshiba Camelio S20 kamkorderére szavaznánk, amely tuti, hogy a család legvékonyabb tagja lesz, a maga 1,7 centiméterével. Teljes HD technológia 1920 x 1080p felbontású videofelvételi lehetőséggel és akár 8 megapixeles állókép rögzítéssel. A YouTube feltöltés gomb pedig rendkívül egyszerűvé teszi az elkészült videók megosztását az interneten.

Karácsonyi kütyükívánságok 1Az idei karácsony várható befutója lesz az ebook. Lehet, hogy sokan a Kindle-re vágynak, de vannak alternatívák. Az egyik legjobb talán a Sony PRS-650 Reader Touch Editionja. A 6 colos képernyőjű könyvolvasó 2 GB belső flash memóriával rendelkezik, amely 1200 könyv tárolását is biztosítja. (Ha ez mégsem lenne elegendő, SD kártyával természetesen bővíthető). A készülék rendelkezik szótárfunkcióval is. Az aksija is bírja 2 héten keresztül, és még lehet bele jegyzetelni is illetve a szövegben keresi és zoomolni.

Karácsonyi kütyükívánságok 1
Újévi fogadalom ide vagy oda, a Garmin Forerunner 305 személyi edzőkészülék biztosan motiválja a testmozgást. (Egy ideig.) A karpántján található GPS rendszer szatellit adatait használja a sebességünk és a megtett távolság kiszámításához. A készülék képes adatokat memorizálni (waypoints). A vezeték nélküli szívritmus mérő övvel szállított GPS pedig még több adatot szolgáltat az edzések kapcsán.

Karácsonyi kütyükívánságok 1—-Okosmobil, 3D Monitor, iPhone-os—-

A kínai gyártók szépen lassan elfoglalják sajátmárkás termékeikkel is a piacokat. A stratégiájuk, hogy a divatos termékkategóriákban olcsó, de jó készülékeket kínálnak. Erre jó példa a korábban leginkább csak 3G kártya szállítóként jeleskedő ZTE. (Egy friss felmérés szerint a ZTE jelenleg már a világ 4. legnagyobb mobilgyártója…)

A gyártó most első, saját márkanéven forgalomba hozott okostelefonját is bevezette nálunk. A Blade, amely egy Androidos mobil, a T-Mobile kínálatába került be. A 3,5 colos, érintőképernyős TFT kijelzős készülék, beépített GPS-ével 3,2Mp-es autofókuszos kamerájával és 16 GB-ig bővíthető memoriájával, ahogy mondani szokás kifejezetten jó ár/érték arányú választás.

Karácsonyi kütyükívánságok 1

A 3D mindenhova beszivárog inkább gyorsan, mint lassan. A számítógép monitorokon való megjelenése az egyik legésszerűbb evolúciós lépcsőfok. Az LG W2363D monitora és a hozzá tartozó speciális szemüveg például rendkívüli játékélményt nyújt. A monitor amellett, hogy megjelenít bármely Full HD 3D játékot, animációt vagy filmet, 2D Full HD monitorral egyenértékű minőségben ábrázolja a 2D képeket is. A rendszer az egymással infravörös kapcsolatban álló LCD szemüveg és monitor segítségével kelti életre háromdimenziós látványt.

Karácsonyi kütyükívánságok 1Végezetül, hogy az iPhone-osok se maradjanak árván, itt az i-Station TimeCube egy kompakt ébresztő és rádió konzol, iPhone-hoz vagy iPodhoz. Fekete és fehér színben gyártják, egyben töltője is az említett készülékeknek. A nagyméretű digitális kijelzője az óra és a menü funkciót látja el. Megrendelhető.

Karácsonyi kütyükívánságok 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik