Élet-Stílus

Duci gyerekek divatja

Mit vegyen fel a kövér gyerekünk, hogy ő is divatos legyen? Egy anyuka megtalálta a megoldást!

Felmérések szerint idehaza minden harmadik gyerek túlsúlyos. A cukorbetegség és az érrendszeri problémák mellett még számos egyéb – lelki és fizikai – tünet kiváltó oka lehet.Mindeközben a divat a tiniket befolyásolja leginkább, így a kiközösítés ellen a legjobb védekezés a trendi kinézet lett. De mit tehet a dundi kiskamasz, ha nem akar a gúnyolódások céltáblája lenni? Például teremtsen divatot saját maga! Vagy segítsen ebben az anyukája!

Ez történt Tóthné Pálfi Gyöngyi esetében is, aki duci kisfia számára tervezett ruhákat, majd a kezdeti hobbi egy menő vállalkozássá nőtte ki magát. “A kisfiam, Bence pici korától dundibb volt az átlagnál. Ahogy növekedett, úgy vált egyre nehezebbé a helyzet, mert bármennyit jártam utána, nem tudtam megfelelő méretű ruhát vásárolni neki. A gyerekméret nem ment rá, a felnőtt darabok óriásiak voltak. Nem tudtam tétlenül nézni, hogy az amúgy is nehéz kamaszkort még az is tetézze, hogy gyermekem túlsúlya miatt nem tud jól öltözötten megjelenni az iskolában, bulikon, és ezzel további célponttá válik az éles nyelvű gyerektársaknak. Úgy döntöttem, hogy felkarolom a duci gyerekek ügyét. Saját varrodát nyitottam, és létrejött a Dundy Boy Fashion, ahol 3 testmagasságban, és minden testmagassághoz 7 féle szélességi méretben (derékbőség: 82-129 cm) készítünk nadrágokat és felsőrészeket”- mesélte az anyuka.

A Dundy Boy ruhák hazai gyártásban, de német technológia alapján készülnek. A tervező figyelembe veszi a konfekciótól eltérő területeket, a kövérkés combokat és a nagy pocakot. A szabásminták is karcsúsítanak, ennek okán több kilóval vékonyabbnak tűnhet bennük gyermekük. A fogyáshoz persze a divat önmagában még kevés, de a magabiztosság megalapozásához nagyban hozzájárul, és az elengedhetetlen egy egészséges élet kialakulásához.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Dundy Boy ruhák hivatalos weboldala (dundyboy.eu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik