Élet-Stílus

Bravúros pécsi siker Mondeville-ben

A magyar bajnok Pécs bravúros teljesítménnyel idegenben nyert a francia Mondeville ellen a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.

Jól kezdte a mérkőzést a magyar bajnoki címvédő, amely az első negyedben sokáig vezetett, ám a franciák hétpontos hátránynál észbe kaptak, s végül kétpontos előnnyel zárták az első tíz percet.

Nem fogyott el azonban a pécsiek ereje, a folytatásban Fegyverneky Zsófia és Iványi Dalma vezetésével fordítottak, s a félidőre nyolcpontos előnybe kerültek. A harmadik tíz perc aztán ismét a Mondeville-é volt, a házigazdák visszajöttek a meccsbe, igaz, így is hárompontos hátránnyal vágtak neki az utolsó negyednek.

A Pécs minden erejét összeszedve próbálta megnyerni a mérkőzést, s 4:30 perccel a lefújás előtt már 11 pontos előnyben volt, a franciák azonban óriási hajrába kezdtek, s egy perccel a vége előtt egyenlítettek.

A magyar gárda még ekkor sem adta fel, Fegyverneky hárompontosával meglépett, majd az ellenfél elhibázott triplája után még egy büntetőt is sikerült értékesítenie, így nagy bravúrral legyőzte a francia csapatot. A Pécs ezzel harmadik sikerét aratta az A csoportban.

Női kosárlabda Euroliga, 8. forduló, A csoport:
Mondeville (francia)-Pécs 62-66 (17-15, 8-18, 19-14, 18-19)
Legjobb magyar dobók: Fegyverneky 18 pont, Iványi 13, Griffin 8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik