Élet-Stílus

Történelmi afrikai siker a klub-vb-n – videó

Most először nem európai és dél-amerikai csapat vívja majd a klubvilágbajnokság - korábbi nevén Világkupa - fináléját, miután a kongói Mazembe a keddi elődöntőben 2-0-ra legyőzte a brazil Internacionalt.

A Mazembe góljait Mulota Kabangu és Dioko Kaluyituka szerezte, előbbi 13 méterről tekerte a labdát a kapu bal oldalába – két Internacional-védő mindezt közelről nézte végig… -, utóbbi pedig a tizenhatos vonaláról vágta a labdát a jobb alsó sarokba.

A kétszeres kontinentális BL-győztes kongói csapat 2-0-ás sikerével történelmi tettet hajtott végre, hiszen klub-vb-k történetében először jutott döntőbe Afrika képviselője.

Mazembe-Internacional 2-0

„Hittünk magunkban és volt némi szerencsénk is. A kapusunk (Muteba Kidiaba) nagyszerűen védett, olyan volt, akár egy bűvész. Számunkra ez a boldogság és a büszkeség napja. Nagy győzelmet arattunk, és ezért a kongói nép mellett egész Afrika büszke lehet erre a csapatra” – nyilatkozta Lamine N’Diaye, a Mazembe edzője.

„Noha végig mi irányítottuk a játékot, mindig az a jobb csapat, amelyik nyer, éppen ezért gratulálok a Mazembének. Nem becsültük alá az ellenfelet, és nem gondolom azt, hogy szégyen lenne kikapni egy afrikai csapattól, hiszen folyamatosan fejlődik, egyre erősebb lesz Afrika labdarúgása. A Mazembe egészen kiválóan védekezett és elől pedig kihasználta az adódó lehetőségeit, tehát nem érdemtelenül lett döntős” – mondta kissé keserű szájízzel Libertadores-kupa-győztes brazil Internacional trénere, Celso Roth.

Klubvilágbajnokság, Abu-Dzabi, 1. elődöntő:
Mazembe (kongói)-Internacional (brazil) 2-0 (0-0)
Gól: Kabangu (53.), Kaluyituka (86.)

Inter (olasz)-Szongnam Ilhva Csonma (dél-koreai), szerda, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik