Élet-Stílus

Bloggerből jó pénzért szakértő

Internetezők ezreinek a blogírás nem más, mint hobbi. De aki ügyes, egy rakás pénzt is kereshet az írásaival.

A fülöp-szigeteki divatblogger, Bryanboy ezt az utat választotta, s saját bevallása szerint ma már évente körülbelül 21 millió forintot keres azzal, hogy a divatról ír. A közelmúltban arról szóltak a hírek, hogy két modell megtámadta az ügynökségét, mert jóval kevesebb pénzt kaptak az elvégzett munkájukért, mint amiben megállapodtak. Ekkor már az is kiderült, a kifutók szépségei jóval kevesebbet keresnek, mint korábban, és mint amit várnának.

A divat világában azonban vannak olyan foglalkozások is, amelyek virágzanak: a manilai származású Bryanboy a New York Magazine blogoldalának, a The Cutnak a közelmúltban elmesélte, a divatnak köszönhetően körülbelül 100 ezer dollárt, azaz 21 millió forintot keres egy évben. S hogy miből jönnek az önjelölt divatőrült bevételei?

Mindamellett, hogy a honlapján egyre több hirdetés jelenik meg, arra is nyitott, hogy különböző termékekről, rendezvényekről vagy éppen sztárokról írjon – persze csak ha fizetnek. Erről az alábbiakat mondta a magazinnak: “Ha olyan dolgokról vagy személyekről kell írnom vagy nyilatkoznom, akiket egyébként is támogatok és szeretek, akkor természetesen nem kérek érte pénzt.”

Ennek a kijelentésnek az eddigi hirdetői valószínűleg nem örülnek annyira, hiszen nyilvánvalóvá teszi, hogy nem áll a termékeik mögött. A blog írása azonban nem csak pénzt hoz az extravagáns fiatalembernek. Az alig 24 éves Bryanboy a világ nagy divatbemutatóin általában rendre az első sorokban kap helyet. Sőt, az egyik nagy tervező, Marc Jacobs már egy pénztárcát is elnevezett róla, BB Bag néven.

AJÁNLOTT LINKEK:

Bryanboy honlapja (bryanboy.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik