Élet-Stílus

Az Arsenal súlytalan volt Manchesterben

A fogadkozások ellenére az Arsenal ezúttal sem tudta megszorítani a „nagy kettes” egyikét – a londoniak egy góllal alulmaradtak a manchesteri Old Trafford stadionban úgy, hogy Rooney büntetőt hibázott. Videó.

Tizenegy mérkőzés. A hétfő esti 0-1 után ennyi alkalommal játszott az Arsenal a Chelsea vagy a MU ellen úgy, hogy nem ízlelte meg a győzelmet (ez egyben elég sokat elárul a londoniak hiú bajnoki ábrándjairól is).

A labdarúgásra épphogy csak alkalmas gyepen a hazaiak és az Arsenal is telepakolták középpályásokkal kezdőcsapatukat, így az első negyvenöt percben elsősorban a kezdőkör körzetében gyömöszölték egymást a felek – helyzetek csak elvétve alakultak ki a két kapu előtt. Miközben a játékosok egymást faragták, a vb-döntőn lapok sokaságát kiosztó Howard Webb ezúttal fukarkodott a figyelmeztetésekkel: az elsőt a Nanit felröpítő Chamakh kapta.

A gyep alkalmatlansága miatt összefüggő passzjáték alig alakult ki, viszont a körülményekhez jobban alkalmazkodó házigazdák hamarosan megtalálták a ritmust, Rooney és Nani távolról tesztelte a cserekapus Szczesnyt. A 41. percben a szó szoros értelmében is megtört a jég, Nani megpattanó beadása után a levegőben improvizáló Pak Dzsi-szung fejelt a vendégkapuba, az Arsenal-specialista dél-koreai negyedszer vette be a londoniak kapuját.

MU-Arsenal – összefoglaló:


A szünet után a MU egyértelműsítette fölényét. Nani tíz méterről próbálkozott, majd Nasri szintén veszélyes lövése (Van der Sar védett) után Clichy kezezett a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Rooney azonban kilőtte a stadionból. A United győzelme ettől függetlenül sem forgott veszélyben, sőt, a hajrában a csatár majdnem jóvátette „bűnét”, ám finom emelését Szczesny fölé tornázta.

Győzelmével a Manchester United átvette a vezetést a tabellán, az Arsenal visszacsúszott a második pozícióba. December 19-én a MU a bajnok Chelsea otthonába látogat, az Arsenal a Stoke City ellen javíthat.

Premier League, 17. forduló:
Manchester United-Arsenal 1-0 (1-0)
Old Trafford, 75 227 néző. Vezette: Webb
Gól: Pak Dzsi-szung (41.)
MU: Van der Sar – Rafael Da Silva, Ferdinand, Vidics, Evra – Carrick, Fletcher – Nani, Anderson (Giggs, 85.), Pak Dzsi-szung – Rooney
Arsenal: Szczesny – Sagna, Koscielny, Clichy, Squillaci – Rosicky (Fabregas, 64.), Nasri, Song, Wilshere (Van Persie, 64.) – Arsavin (Walcott, 77.), Chamakh

Az élcsoport:
1. Manchester United 34 (36-16, 16 mérkőzés), 2. Arsenal 32 (34-19), 3. Manchester City 32 (24-13), 4. Chelsea 31 (31-12), 5. Tottenham 27 (25-22), 6. Bolton 26 (30-24), 7. Sunderland 24 (20-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik