Élet-Stílus

Elküldték a Blackburn vezetőedzőjét

Az új tulajdonosok „másképpen kormányoznák” a Blackburn szekerét: hétfő este menesztették posztjáról Sam Allardyce-t, a Premier League-ben szereplő Rovers vezetőedzőjét.

A Blackburn élén történt tulajdonosváltás a szakmai részlegre is következményekkel volt: a Venkys Group ugyanis hétfőn megvált a Newcastle United és a Bolton egykori szakemberétől.

Az indok, a Bolton Wanderers otthonában szenvedett 2-1-es vereség, ugyan ül, ugyanakkor a Rovers viszonylag jó passzban volt, hisz legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert.

A Venky’s Group a klub hivatalos honlapján megjelent közleményében megnevezte Allardyce ideiglenes pótlóját – a tabella 13. helyén tanyázó csapatot egy ideig a pályaedző Steve Kean készíti fel.

„A Blackburn Rovers Football Club tulajdonosa, a Venky’s Group megerősíti, hogy azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Sam Allardyce menedzsert és segítőjét, Neil McDonaldot. A csapatot az első csapat edzője, Steve Kean vezeti tovább. A döntésben fontos szerepet játszott, hogy a hosszabb távú tervekhez új szakvezetőre lesz szükség. A Blackburn Rovers Football Club ezúton is szeretné megköszönni Mr Allardyce áldozatos munkáját.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik