Élet-Stílus

A 94. percben dőlt el az olasz rangadó – videó

A Juventus Milos Kraszics 94. percben lőtt góljával 2-1-re verte a vendég Laziót a Serie A 16. fordulójában.

„Megérdemelt győzelmet arattunk, meg is ünnepeltük az öltözőben. Ez a mérkőzés lendületet ad a folytatásra. Egyébként akkor is ezt mondanám, ha 1-1-es döntetlen lett volna a végeredmény. A játékosaim lenyűgöző hozzáállása, harcossága több mint biztató jövőre nézve” – értékelt elégedetten Luigi Del Neri, a Juventus vezetőedzője, miután a csapata 2-1-re legyőzte a Laziót, ezzel feljött a második helyre, jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a hozzá hasonlóan 30 pontos Napolit és a most elvert Laziót.

A vasárnap esti rangadón Chiellini fejesgóljával a házigazda Juventus már a 2. percben megszerezte a vezetést, igaz, nem sokáig váratott magára a Lazio válasza sem, egy kapu előtti kavarodás végén Zarate passzolt a hálóba. Ugyanakkor mindezt elkerülhette volna a torinói csapat, ha Storari jól jön ki a beadásra. Izgalmas volt a folytatás is: mind a két oldalon akadtak helyzetek, hazai részről Aquilani és Kraszics révén kapufák is.

Juventus-Lazio 2-1

A szünet után főleg a Lazio kapuja forgott veszélyben, többnyire távoli lövések során, majd Pepe szabadrúgásánál Muslera védett bravúrral. A fővárosi csapat – amelynek Zarate révén volt egy ígéretes helyzete – végül pont nélkül távozott az Olimpicóból.

A győztes gólt Kaszics szerezte a 94. percben. A szerb középpályás elfutott a jobb oldalon, és ravaszul a rövid sarokba lőtt, Muslera csak beleérni tudott a labdába.

Serie A, 16. forduló:
Juventus-Lazio 2-1 (1-1)
Torinó, Olimpico, 22 ezer néző. V.: Tagliavento
Gól: Chiellini (2.), Kraszics (94.), ill. Zarate (14.)
Juventus: Storari – Sörensen, Bonucci, Chiellini, Grosso – Kraszics, Felipe Melo, Aquilani (Sissoko, 89.), Marchisio (Pepe, 67.) – Quagliarella (Del Piero, 71.), Iaquinta
Lazio: Muslera – Lichtsteiner, Biava (Diakité, 61.), André Dias, Cavanda – Brocchi, Matuzalem – Hernanes, Zarate (Del Nero, 90.), Mauri (Ledesma, 87.) – Floccari

Korábbi eredmények:
AS Roma-Bari 1-0
Brescia-Sampdoria 1-0
Cagliari-Catania 3-0
Lecce-Chievo 3-2
Bologna-AC Milan 0-3
Genoa-Napoli 0-1
Palermo-Parma 3-1
Udinese-Fiorentina 2-1

Hétfő:
Inter-Cesena, 20:45

Az élcsoport:
1. AC Milan 36 pont
2. Juventus 30 (31-16)
3. Napoli 30 (25-17)
4. Lazio 30 (21-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik