Élet-Stílus

Schweinsteiger marad, meggyőzték az eurómilliók

Hatvankilencezer Bayern-szurkoló üdvrivalgása fogadta szombat este a Bayern stadionjában Bastian Schweinsteiger bejelentését, amely szerint 2016-ig meghosszabbította szerződését a 22-szeres bajnokcsapatnál.

És hogy mért döntött a több európai sztárklubbal – a napokban például a Manchester Uniteddel – hírbe hozott futballista a maradása mellett: a klubhűség mellett minden bizonnyal a nyomós anyagi érvek. “Immár 12 éve vagyok a klubnál, a szívem piros színben dobog. Elsőként szeretném közölni veletek, hogy öt évvel meghosszabbítottam a szerződésemet a Bayern Münchennél” – mondta a mikrofonba a 26 éves középpályás, akire az utóbbi időben számos európai klub – közte a Real Madrid és a Manchester United – is szemet vetett.

A vasárnapi német lapok szerint éppen ez a körülmény tette izgalmassá a hosszabbításról heteken át folyó tárgyalásokat. Schweinsteiger és ügynöke maximális mértékben kihasználta a “konkurencia lihegését” és azt, hogy Louis van Gaal edző is nyomást gyakorolt a menedzsmentre a középpályás szerződésének meghosszabbítása érdekében. Ennek eredményeként a müncheni klub pénztárosának a tervezettnél jóval mélyebben kellett a kasszába nyúlnia. Erre utalnak Christian Nerlinger sportigazgató szavai, miszerint “most először is magunkhoz kell térnünk” az érvágás nyomán.

Uli Hoeness klubelnök virágnyelven úgy fogalmazott, hogy “nem mogyorókért, hanem kemény eurókért” folyt az alkudozás. Maga Schweinsteiger pedig a sajtónak csak annyit mondott tetemesen megnövelt fizetéséről: “higgyék el, az egyesület jó nagyot nyújtózott”.

A Welt am Sonntag szerint az öt évre szóló új szerződés értelmében, amely már 2011 derekán, tehát a régi kontraktus lejárta előtt egy évvel életbe lép, legalább 50 millió euró üti a középpályás markát. Havi illetményre átszámítva ez annyit jelent, hogy Schweinsteiger 2011 júliusától kezdve havi 830 ezer euróért (mintegy 230 millió forintért) kergeti majd a labdát a Bayern München mezében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik