Élet-Stílus

Szoros soproni vereség Madridban

Az MKB-Euroleasing Sopron nagy csatában vereséget szenvedett a spanyol Rivas Ecopolis otthonában a női kosárlabda Euroliga 7. fordulójában.

A tavaly négyes döntőbe jutott soproniak 4/2-es győzelmi mérlegükkel a B csoport harmadik helyéről várták a folytatást, ám a spanyol bajnokságban harmadik Rivas (2/4) alaposan megszórta őket a nyitónegyedben, Bonner tíz perc alatt 12 pontot dobott.

A folytatásban eleinte Holt és Fűrész tripláival közelített a Sopron – amelyben a világbajnok McCoughtry szokatlanul sokat hibázott -, ám a nagyszünetben már 48-37-re vezetett a Rivas Ecopolis.

A fordulás után a Sopron fokozatosan csökkentette a különbséget, és az amerikai légiósoknak köszönhetően 60-55-nél már „látótávolságon belül” volt a spanyol rivális.

A korábbi 13 pontos hátrányhoz képest a zárófelvonás 64-61-ről indult, a zöld-sárgák négy és fél percig gólképtelenek voltak, míg a túloldalon Bonner elképesztő formában jutott el 33 pontig. Az utolsó percben remek hajrával egy pontra felzárkózott a magyar alakulat (73-72), ám a hajrát a hazaiak bírták jobban – és végül öt ponttal győztek.

A 4/3-as mutatóval a csoportban harmadik soproniak jövő szerdán a Rátgéber László vezette – és a teljes mezőnyben egyedüliként százszázalékos – Fenerbahcét fogadják.

Női Euroliga, 7. forduló, B csoport:
Rivas Ecopolis (spanyol) – MKB-Euroleasing Sopron 79-74
A magyar csapat legjobb dobói: Krivacsevics 20, McCoughtry 17, Holt 17

Az állás:
1. Fenerbahce 14 pont
2. Jekatyerinburg 13
3. Sopron 11
4. Rivas Ecopolis 10
5. Gdynia 8
6. Gospic 7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik