Élet-Stílus

Kubica jövőre ralizni fog

Robert Kubica, a Lotus-Renault pilótája jövő januárban ismét rajthoz áll a Nemzetközi Ralibajnokság, az IRC szezonnyitó futamán, Monte Carlóban.

Az F1-ben érdekelt lengyel pilóta idén is szerepelt a Monte-Carlo-ralin, ám motorhiba miatt korán a verseny feladására kényszerült. Azóta számos ralifutamon vett részt, legutóbb Franciaországban – egy Renault Clio S1600-ast kormányozva – negyedik lett.

Kubica navigátora, ahogy korábban, ezúttal is Jakub Gerber lesz majd Monte Carlóban, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a páros januárban milyen autóval áll rajthoz.

Egyébként nem a Lotus-Renault alkalmazásában álló Robert Kubica lesz a rali egyetlen F1-et megjárt versenyzője, egy Skoda Fabia S2000-es kormányánál ugyanis Alex Caffi foglal majd helyet, aki 1986 és 1991 között volt a királykategória mezőnyének tagja.

A nevezési listán a 2010-es IRC-bajnok Juho Hanninen, a francia ralibajnok Bryan Bouffier, az 1994-es győztes Francois Delecour, a korábban dobogós helyezést elérő Toni Gardemeister és a WRC-sorozat 2003-as bajnoka, Petter Solberg neve is szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik