Élet-Stílus

Részeg mókus nevel az alkohol ellen

Az orosz animációs figura, aki összefüggéstelenül, szédelegve meséli, hogy ölte meg barátja feleségét, váratlan sikert aratott.

Már több mint egymillióan látták azt az orosz kisfilmet, ami az alkoholizmus elleni kampány részeként jelent meg a közelmúltban – számol be a hvg.hu. A kisfilm főszereplője, egy részeg mókus az alkoholisták viselkedését mintázza: vézna, vörös szemű, összemosódó beszéddel mondja a mondanivalóját, elmeséli, hogy megölte barátja feleségét, ráadásul éneklésbe kezd.

A társadalmi célú film az egészségügyi és szociális minisztérium megbízásából készült: a tárca ezzel szeretné felhívni az orosz lakosság figyelmét az egészséges életmódra. Egy orosz napilap szerint ez a reklám az utóbbi tíz év legsikeresebb közérdekű hirdetése, még akkor is, ha televízióban egyáltalán nem adták le.

A hvg.hu ír arról is, hogy az alkoholizmus Oroszországban igen komoly gondokat okoz: az orosz parlament korábban betiltotta az ittas vezetést az éjszakai italárusítást, sőt, minimálárat vezetett be a vodkára, hogy ezzel elérje az alkoholizmus visszaszorulását.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tántorgó mókus tántorít el az ivástól? (hvg.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik