Élet-Stílus

Magyar kosarasbravúr Szolnokon

A Szolnoki Olaj bravúros győzelmet aratott az eddig veretlen Szpartak Szanktpetyerszburg felett a férfi kosárlabda Eurochallenge-kupában.

A szolnokiak a nyitókör során 88-70-re kikaptak Szentpéterváron, azóta viszont két mérkőzést nyertek, így 2/1-es mérleggel fogadták a veretlen orosz sztárcsapatot.

A korábban a forduló legjobbjává választott Obie Trotter és a nyitónegyedben 13 pontot dobó Báder Márton révén Pór Péter együttese hamar 11 pontos előnybe került, ám a 12. percben az oroszok utolérték a házigazdákat (29-29). Aztán egy 19-2-es rohammal ismét ellépett az NB I éllovasa, a fantasztikus első félidő végén 57-36 volt az állás.

Térfélcsere után remekül tartották a különbséget a hazaiak, akiknél az év játékosává választott Horváth Ákos is megszórta magát. Bár a Szpartak Szanktpetyerszburg – amelynél a Los Angeles Lakerst is megjárt Smush Parker formán kívül játszott – az utolsó szakaszban is mindent megpróbáltak, a vége mégis szenzációs magyar győzelem lett.

„Nagy szó, hogy egy igazi sztárcsapat ellen így tudtunk játszani, és 72 ponton tartottuk őket. Felszabadultan kosárlabdáztunk, nem volt teher a fiúk vállán, ráadásul extrán sültek a hárompontosaink. Voltak ugyan kicsi megingások, ugyanakkor ezeket helyre tudtuk hozni. Minden idők egyik legjobb Szolnoka volt kedd este a pályán! Van még két idegenbeli meccsünk, úgyhogy nem számolgatunk” – értékelt Pór Péter szakmai igazgató.

Eurochallenge-kupa, A csoport, 4. forduló:
Szolnoki Olaj-Szpartak Szanktpetyerszburg (orosz) 88-72
A magyar csapat legjobb dobói: Horváth 20, Báder 19, Trotter 19

Ajánlott videó

Olvasói sztorik