Élet-Stílus

BL: érvényesült a papírforma – videó

A Chelsea és az AC Milan is kikapott a csoportkör zárásán, viszont a téttel bíró mérkőzéseken bejött a papírforma: az Arsenal, az AS Roma és a Sahtar is ott lesz majd a tavaszi folytatásban.

A BL-csoportkör utolsó, szerdai játéknapja előtt a H, illetve az E csoportban volt csupán izgulni való, a többi négyesben már korábban elkeltek a továbbjutást érő helyek.

A kezdjük a H-val, amelyben a Sahtar, az Arsenal és a Braga készült a 32 közé, végül – a papírformának megfelelően – az utóbbi maradt le a tavaszi folytatásról, pontosabban portugál csapat átkerült az Európa Ligába. Az Arsenal hazai pályán ugyanis legyűrte a szerb Partizant, ahogy két hajrában szerzett góllal a Sahtar is elbánt a vendég Bragával.

Londonban Van Persie góljára – amelyet a saját maga által kiharcolt büntetőből szerzett – ugyan még volt válaszuk a vendégeknek, ám a hajrában a csereként beállt Walcott nem hibázott ajtó-ablak szituációban, majd kisvártatva Nasri célzott és lőtt pontosan 15 méterről.

Az E csoportban az FC Basel a csodában, illetve a CFR-ben bízva lépett pályára a már továbbjutott Bayern vendégeként. A svájci csapat igyekezte meglovagolni halovány esélyét, ennek megfelelően lendületesen kezdte a mérkőzést, de később átvette az irányítást a bajor csapat, és egy kimaradt svájci ziccer után a vezetést is megszerezte Ribéry révén, majd egy szöglet és Gomez csúsztatása után Timoscsuk is betalált.

A szünet után teljesen hitehagyottá vált a selejtezőben a Lokit búcsúztató Basel. Nyilván értesült arról, hogy a Roma a 21. percben megszerezte a vezetést Borriello révén Kolozsváron, ekképp a svájciaknak még a Bayern legyőzése sem lett volna elég a továbbjutáshoz. De persze szó sem volt a bajorok megfricskázásáról, a Basel örülhet annak, hogy 3-0-ás vereséggel megúszta Münchenben, merthogy Müller passzából Ribéry második gólját is megszerezte, 12 méterről helyezett a jobb alsó sarokba.

A Real 300. Bajnokok Ligája-gólja


A CFR a 89. percben egyenlített a Roma ellen, de ez mit sem változtatott a lényegen: a német és az olasz csapat jutott tovább, a svájcinak meg maradt az E-szereplés.

Az első öt mérkőzésén győztes Chelsea elszenvedte első vereségét a sorozatban, miután 1-0-ra kikapott hozzá hasonlóan továbbjutott Marseille otthonában. A hibátlan mérleget megsemmisítő gólt Brandao szerezte egy megpattant lövés nyomán, közelről.

Az MSK Zilina és a Szpartak Moszkva találkozója rendbontás miatt félbeszakadt, és csak 20 perc késéssel folytatódott. A zsolnai csapat végül pont nélkül zárta a csoportkört, ugyanis hiába szerezte meg a vezetést a második félidő elején, a csoport harmadik helyén végzett, Európa Liga-résztvevő moszkvaiak később hét perc alatt fordítottak.

A Real Madrid tét nélküli meccsen simán, 4-0-ra verte az Auxerre-t, továbbá Benzema révén a 300. BL-gólját is megszerezte – mindjárt a 12. percben. A királyi csapat az első, amelyiknek ez összejött. A francia csatár végül mesterhármassal zárta a honfitársai elleni meccset, rajta kívül mint gólszerző Cristiano Ronaldo fogadhatta a gratulációkat.


AC Milan-Ajax 0-2

A csoport másik, szintén tét nélküli találkozóján az Ajax 2-0-ra nyert az AC Milan otthonában. Az ideiglenes edző, Frank de Boer aligha remélhetett ennél szebb debütálást, és ezt De Zeeuwnek és Alderweireldnek köszönheti elsősorban: előbbi 19 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, utóbbi kicsit távolabbról a jobb felsőt választotta.

BL, csoportkör, 6. (utolsó) forduló


E csoport:


Bayern München (német)-FC Basel (svájci) 3-0 (2-0)


Gól: Ribéry (35., 50.), Timoscsuk (37.)

CFR Cluj (román)-AS Roma (olasz) 1-1 (0-1)


Gól: Traore (89.), illetve Borriello (21.)


A csoport végeredménye:

1. Bayern München 15 pont
2. AS Roma 10
3. FC Basel 6
4. CFR Cluj 4



F csoport:


Olympique Marseille (francia)-Chelsea (angol) 1-0 (0-0)


Gól: Brandao (81.)

MSK Zilina (szlovák)-Szpartak Moszkva (orosz) 1-2 (0-0)


Gól: Majtan (48.), ill. Alex (54.), Ibson (61.)

A csoport végeredménye:

1. Chelsea 15 pont
2. Olympique Marseille 12
3. Szpartak Moszkva 9
4. MSK Zilina 0



G csoport:


AC Milan (olasz)-Ajax Amsterdam (holland) 0-2 (0-0)


Gól: De Zeeuw (57.), Alderweireld (66.)

Real Madrid (spanyol)-AJ Auxerre (francia) 4-0 (1-0)


Gól: Benzema (12., 72., 88.), C. Ronaldo (49.)

A csoport végeredménye:
1. Real Madrid 16 pont
2. AC Milan 8
3. Ajax Amsterdam 7
4. AJ Auxerre 3



H csoport:


Arsenal (angol)-Partizan Beograd (szerb) 3-1 (1-0)


Gól: Van Persie (30., 11-esből), Walcott (73.), Nasri (77.), ill. Cléo (52.)

Kiállítva: Sagna (86., Arsenal)



Sahtar Donyeck (ukrán)-Braga (portugál) 2-0 (0-0)


Gól: Rat (78.), Luiz Adriano (83.)


A csoport végeredménye:

1. Sahtar Donyeck 15 pont
2. Arsenal 12
3. Braga 9
4. Partizan Beograd 0


Akinek sikerült



Bayern München (német), Chelsea (angol), Real Madrid (spanyol), Tottenham (angol), Schalke 04 (német), Manchester United (angol), Barcelona (spanyol), Sahtar (ukrán), Marseille (francia), AC Milan (olasz), Internazionale (olasz), Olympique Lyon (francia), Valencia (spanyol), FC Köbenhavn (dán), AS Roma (olasz), Arsenal (angol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik