Élet-Stílus

Bajnokot avattak Brazíliában – videó

A Fluminense nyerte a brazil labdarúgó-bajnokságot, miután vasárnap 1-0-ra legyőzte a Guaranit. Az aranyéremre a 38., utolsó forduló előtt még esélyes csapatok közül a Cruzeiro 2-1-re verte a Palmeirast, a Corinthians viszont nem bírt az élvonaltól elbúcsúzott Goiással.

Az aranyesélyek közül az utolsó forduló előtt a Fluminense volt kedvező helyzetben, hiszen egypontos előnnyel vágott neki a végső ütközetnek, ráadásul az élvonaltól búcsúzott Guaranit fogadta – igaz, nem a Maracanában (a legendás létesítményt a 2014-es világbajnokság miatt felújítják), hanem a városi rivális Botafogo stadionjában.

A Fluminense a 61. percben szerezte meg a győzelmet, egyben második hivatalos bajnoki címét jelentő gólt: a Carlinhos baloldali beadása után továbbcsúsztatott labdát Emerson lőtte be hat méterről az ugyanezen „művésznévvel” játszó vendégkapus lábai között.

Fluminense-Guarani 1-0

„Ez a gól immáron része a klub történetének. Az emberek 10, 20 vagy akár 40 év múlva is beszélni fognak róla. Azt persze nagyon remélem, hogy a csodálatos szurkolóinknak nem kell ilyen sokáig várniuk az újabb ajnoki címre” – monta az est hőse, aki szezonbeli nyolcadik góljával főszerepet vállalt abban, hogy 26 év után ismét bajnok lett a Flu.

A csapat edzője egyébként jobban áll a bajnoki címek tekintetében, mint jelenlegi klubja. Muricy Ramalho ugyanis 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban a Sao Pauló-val is csúcsra jutott, azaz immáron négy aranyérem boldog tulajdonosa. Júliusban egyébként felmerült az esetleges távozása a Fluminensétől, miután szóba került a neve brazil szövetségi kapitányként. A befutó végül a rivális Corinthians vezetőedzője, Mano Menezes lett.

Muricy aligha bánja, hogy maradt. Az ünneplés közepette azt mondta, a klub és az ő számára is ajándék a bajnoki győzelem, amelyért nagyon sokat dolgozott a játékosaival.

Az aranyérmeket brazil hagyomány szerint az utolsó forduló másnapján, azaz hétfőn vehetik majd át a győztesek – ekkor nevezik meg az év csapatát és legjobb játékosát is.

A Fluminense mögött végül a Cruzeiro végzett a második helyen, ugyanis 2-1-re legyőzte a Palmeirast, miközben a Corinthians nem bírt az élvonalból kiesett Goiással.

Campeonato Brasileiro, 38. forduló:
Fluminense-Guarani 1-0 (0-0)
Gól: Emerson (61.)

Cruzeiro-Palmeiras 2-1 (0-0)
Gól: Henrique (62.), Wallyson (90.), ill. Rivaldo (52.)

Goiás-Corinthians 1-1 (1-1)
Gól: Felipe (19.), ill. Dentinho (29.)

Végeredmény:
1. Fluminense 71 pont
2. Cruzeiro 69
3. Corinthians 68

Ajánlott videó

Olvasói sztorik