Élet-Stílus

F1: eladják a Renault istállót

A sportkocsi-gyártó Lotus anyacége, a Proton megerősítette, hogy a Renault F1-es csapatban birtokolt tulajdonrészének felvásárlására készül.

Bár korábban az tűnt valószínűbbnek, hogy a sportkocsi-gyártó Group Lotus “csak” névadó szponzorként csatlakozik a Renault-csapathoz, a britek anyacége, a maláj Proton most megerősítette, hogy a francia cég 25 százalékos tulajdonrészének megvásárlására hajt.

A Proton ügyvivő igazgatója, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir a maláj The Star napilapnak beszélt a lehetséges üzletről.

“Igen, ez a szándékunk. Hamarosan döntés is születik. Közel járunk, csak pár napot kell várni. A 25 százalékos tulajdonrészről tárgyalunk. Még korai lenne egészen pontos százalékot megnevezni, de mindenképpen annyiról lenne szó, hogy beleszólásunk legyen a márkanevünk sorsába” – mondta a Proton-vezető.

A maláj cég főnökének nyilatkozata megerősíti, hogy a Renault valóban az F1-es kivonulást, pontosabban a csak motorszállítói szerepvállalást fontolgatja, és azt is világossá teszi, hogy a Group Lotus továbbra sem mondott le róla, hogy az idén Lotus Racingként, jövőre a tervek szerint már Team Lotusként induló – és Renault-motorokat használó -, szintén maláj hátterű kiscsapattól elvegye a patinás nevet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik