Élet-Stílus

Aranyhaj legyőzte Harry Pottert

Az Aranyhaj és a nagy gubanc című Disney-mese átvette a hétvégi mozis toplista vezető helyét a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész című filmtől Észak-Amerikában.

A korábbi hetek nyüzsgése után némiképp nyugodtabb hétvége zajlott az amerikai mozikban. A Grimm-mese nyomán született Aranyhaj az előzetes becslések szerint 21,5 millió dollárt (4,4 milliárd forintot) kasszírozott, míg a Harry Potter-saga befejezésének első epizódjára 16,7 millió dollárért (3,4 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

A harmadik hete futó Potter-film a hétvégi eredménnyel kissé 244 millió dollár (50,2 milliárd forint) fölé tornászta eddigi észak-amerikai bevételeit. Az Aranyhaj pedig a bemutatása óta eltelt két hétben 96 millió dollárt (20 milliárd forintot) gyűjtött a jegypénztáraknál.

A Száguldó bomba című vonatos akciófilm, valamint a Díva című zenés produkció egyaránt 6,1 millió dollárral (1,2 milliárd forinttal) került a lista harmadik és negyedik helyére. Az első ötbe még a Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway főszereplésével készült Szerelem és más drogok című romantikus vígjáték fért be 5,7 millió dolláros (1,1 milliárd forintos) jegyeladással.

Az Oscar-esélyesek között emlegetett Black Swan (Fekete hattyú) és a The King Speach (A király beszéde) korlátozott számú moziban került forgalomba, de nagy érdeklődés kísérte vetítéseiket. A velencei filmfesztiválon díjazott Black Swan nyolc észak-amerikai városban összesen 1,4 millió dolláros (288 millió forintos) jegybevétellel zárta premierhétvégéjét, míg a második hete játszott The King Speach című produkcióra hat városban eddig összesen 800 ezer dollárért (165 ezer forintért) fogytak el a jegyek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik