Élet-Stílus

A Lazio elpáholta az Intert – videó

Az Inter sima vereséget szenvedett a Lazio vendégeként a Serie A 15. fordulójának nyitómérkőzésén.

A Lazio 3-1-re győzte le a sérülésektől tizedelt, legjobbját, Eto’ót pedig sérülés miatt nélkülöző Intert. A fővárosi csapat csaknem végig uralta a mérkőzést, a címvédő csak a hajrában mutatott abból, amit tud, legalábbis az előző szezonban még tudott…

A rómaiak hőse a Hernanes volt, a 25 éves labdarúgó utóbb elmondta, ez volt a legjobb meccse a Lazióban – naná, hiszen mind a három hazai gólban benne volt. A 27. percben az ő fejese okozott bonyodalmat a milánóiak kapuja előtt, a labdába Floccari, illetve Castellazzi és Cambiasso is belepiszkált, mielőtt Biava testtel közelről a kapuba sodorta.

A második félidőben Hernanes nagyszerű passza után Zarate 10 méterről „pöccintette” át a labdát az egyébként kiválóan védő Castellazzi felett, majd a semmiből jött szépítés, a szerencsével cimboráló Pandev szezonbeli első bajnoki gólja után a brazil támadó szabadrúgásból csavart a kapu bal oldalába, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Gólösszefoglaló

A Lazio 13 nyeretlenül megvívott meccs után győzte le ismét az Intert a bajnokságban, egyúttal pontszámban beérte az éllovas AC Milant, amely szombaton a Bresciát fogadja.

A címvédő 2-1-nél egy rövid időre feltámadt, az egyenlítésre is volt esélye, majd a ráadásban Sneijder a kapufát találta el – igaz, ennek akkor már nem volt jelentősége.

Az Inter a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített – ennél is nagy baj a számára, hogy a közelgő klubvilágbajnokság előtt Sztankovics is megsérült, a combját fájlaló szerb középpályást már az első félidőben, bő félóra játék után le kellett cserélni.

Rafa Benítez vezetőedzőnek ezzel tovább szaporodtak a gondjai, hiszen Julio César mellett Samuel, Maicon, Chivu, Coutinho és Diego Milito sem egészséges jelenleg…

Serie A, 15. forduló:
Lazio-Internazionale 3-1 (1-0)
Róma, Stadio Olimpico, 32 ezer néző. Vezette: Orsato
Gól: Biava (27.), Zarate (52.), Hernanes (89.), ill. Pandev (74.)
Lazio: Muslera – Lichtsteiner, Biava, André Dias, Radu – Brocchi, Matuzalem – Hernanes (Bresciano, 90.), Zarate (Ledesma, 80.), Mauri – Floccari (Rocchi, 86.)
Inter: Castellazzi – Natalino (Santon, 83.), Lúcio, Cordoba, J. Zanetti – Sztankovics (Motta, 36.), Cambiasso – Biabiany, Sneijder, Muntari (Alibec, 54.) – Pandev

Az élcsoport:
1. AC Milan 30 pont/14 mérkőzés (23-12)
2. Lazio 30 (20-12)
3. Juventus 24/14 ( 26-14)
4. Napoli 24/14 (23-17)
5. Inter 23

Ajánlott videó

Olvasói sztorik